Понад півтори сотні страв: в Україні представлене нове шкільне меню

Про те, що в шкільному меню потрібно щось змінювати, говориться вже не перший рік. Але і зміни на краще, правду кажучи, відбуваються. І ось новий крок в цьому напряму - презентаця нового українського меню для школярів, яким планують годувати школярів з початку наступного навчального року, розповідає gloss.ua

Нове меню складається з 160 страв. Знайомство з ним відбулося 24 травня в одній з київських шкіл.

Читай также: Дети, "залипающие" в гаджетах, хуже едят (вывод ученых)

Оновлене меню намагалися зробити більш  корисним, різноманітним, збалансованим і менш калорійним з великою кількістю фруктів, овочів і м'яса без консервів, сосисок або ковбас. У новому меню є такі страви, як шпундра (м'ясо тушковане з буряком), верещака (яловичина запечена в узвар), мексиканське чилі (м'ясо і квасоля в томатному соусі), різотто, чахохбілі, сирники, морквяний салат, булгур, йогурт з бананом і інші.

Над меню працювали технологи, дієтологи, представники Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти, шеф-кухар Євген Клопотенко і команди проекту CultFood. 

Згідно з інструкціями, розробленими в рамках меню, смажити продукти заборонено. Готують їх тільки в духовці або мультиварці. Для цього також модернізували харчоблоки майже в двох тисячах шкіл.

Доречі, це меню рекомендують використовувати не тільки в освітніх установах, але також в дитячих установах соціального захисту, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

 

Давайте  дружити! 

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, как спільні родинні обіди впливають на дітей, а також ділилися порадами, як привчти дитину до здорової їжі

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK