Про те, що в шкільному меню потрібно щось змінювати, говориться вже не перший рік. Але і зміни на краще, правду кажучи, відбуваються. І ось новий крок в цьому напряму - презентаця нового українського меню для школярів, яким планують годувати школярів з початку наступного навчального року, розповідає gloss.ua.
Нове меню складається з 160 страв. Знайомство з ним відбулося 24 травня в одній з київських шкіл.
Читай также: Дети, "залипающие" в гаджетах, хуже едят (вывод ученых)
Оновлене меню намагалися зробити більш корисним, різноманітним, збалансованим і менш калорійним з великою кількістю фруктів, овочів і м'яса без консервів, сосисок або ковбас. У новому меню є такі страви, як шпундра (м'ясо тушковане з буряком), верещака (яловичина запечена в узвар), мексиканське чилі (м'ясо і квасоля в томатному соусі), різотто, чахохбілі, сирники, морквяний салат, булгур, йогурт з бананом і інші.
Над меню працювали технологи, дієтологи, представники Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти, шеф-кухар Євген Клопотенко і команди проекту CultFood.
Згідно з інструкціями, розробленими в рамках меню, смажити продукти заборонено. Готують їх тільки в духовці або мультиварці. Для цього також модернізували харчоблоки майже в двох тисячах шкіл.
Доречі, це меню рекомендують використовувати не тільки в освітніх установах, але також в дитячих установах соціального захисту, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
Давайте дружити!
Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, как спільні родинні обіди впливають на дітей, а також ділилися порадами, як привчти дитину до здорової їжі.