Греки познайомились із традиційною українською кухнею

Шеф-кухар, амбасадор української кухні у світі Юрій Ковриженко пригостив борщем та узваром  грецьких журналістів, блогерів, політиків та місцевих жителів Криту.

Програма «Кулінарна дипломатія», що покликана розповісти світові про українські гастрономічні традиції, продовжується. Завдяки роботі команди дипломатів на чолі з послом української кухні у світі — Юрієм Ковриженком цього року наші традиційні страви скуштують навіть у Римі та Лондоні. 

Греція стала другою країною кулінарної місії після Єгипту

“Разом із моїм грецьким колегою шефом George Chatzopoulos ми підготували вечерю у чотири руки. Це була нестандартна вечеря, де кожен шеф готує свої страви і вони подаються почергово. Ми змішали смаки України та Греції у неймовірний дружній мікс. На welcome подавали коктейль із узвара з Метаксою, а борщ був із грецьким йогуртом замість сметани. Це і є справжня кулінарна дипломатія та обмін культурним досвідом. Дякую за цей крутий і напружений рок-н-ролл на кухні!”, — поділився враженнями Юрій Ковриженко.

Скуштувати мікс українських та грецьких страв зібралося кілька сотень людей. Серед гостей були віцегубернатор Криту, мер Херсонісоса, представники Асоціації готелів Іракліона, гості Aldemar Resorts, журналісти та інфлюенсери. У грецькій та міжнародній пресі захід назвали Bridging Flavors: Crete meets Ukraine. 

Читай также: Греция: что непременно стоит попробовать в этой стране

Для українського шеф-кухаря поїздка до Греції стала знаковою. Адже окрім вечору української кухні, Юрій Ковриженко представив Україну на міжнародній конференції The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy. Експерти світової гастро-спільноти відзначили українського шефа золотою медаллю та призначили титул Почесного посла смаку для глобальної гастрономії.  Ця офіційна нагорода вважається найвищою оцінкою та визнанням для шеф-кухарів у світовій гастро-спільноті. 

— Такі відзнаки надихають на нові досягнення і є стимулом для постійного розвитку, — говорить Юрій Ковриженко. — Якщо через рік ти не здатен підтвердити, що досі найкращий — нагорода переходить комусь іншому. Приємно, що колеги визнають нашу роботу. Це означає, що програма Кулінарна дипломатія ефективно працює. Ще п'ять років тому, коли ми з командою МЗС починали роботу, про українську кухню в світі ніхто не знав. Зараз ми вже презентували українську кухню в Єгипті та Греції. Ще в планах: Великобританія, Італія, Швейцарія та якась екзотична країна, можливо, Судан.    

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK