У Франції відкриється ресторан української кухні

Фото: прес-служба Юрія Ковриженко

Амбасадор української кухні у світі – шеф-кухар Юрій Ковриженко пригощатиме автентичними стравами гостей гастрономічної виставки Foire de Dijon

30 жовтня у Діжоні відбудеться виставка-ярмарок Foire de Dijon. Щороку його відвідують понад 160 тисяч гостей.  Цього року цей гастрономічний фестиваль святкує 100 років свого існування. І вперше у ньому візьме участь Україна.

На українському стенді, який носить назву UA Taste будуть представлені продукти, етно-одяг, напої, гончарні вироби та кераміка. Свою продукцію для виставки підготували українські компанії з Вінниці, Бесарабії, Київщини та Закарпаття.

Окрім стенду на території виставки працюватиме ресторан української кухні з одночасною посадкою до 50 гостей. Шефом закладу став посол української кухні у світі – Юрій Ковриженко. У меню – класичні українські страви.

Читай также: 7 правил здорового питания от жителей Франции

 – Це фантастична можливість познайомити світову спільноту з українською кухнею. А ви знаєте, як я обожнюю цю справу, – говорить Юрій Ковриженко. – Склав меню, яке, на мою думку смакуватиме іноземцям. Почну, звісно ж, з борщу. Ще на перше запланував капусняк, бо його дуже люблять гості зі східних країн. Обов’язково готуватиму котлету по-київськи, бо це теж вже наша візитівка у світі. З м’ясного – шовдар і сало. З напоїв – збитень, медовуха і узвар. На десерт – медовик.

Фото: прес-служба Юрія Ковриженко

Фестиваль Foire de Dijon прийматиме гостей протягом двох тижнів. За цей час насолодитися українськими смаками та придбати нашу продукцію зможуть тисячі гостей з усього світу.   


Давайте  дружить! Вот наш ФейсбукPinterestТелеграмВконтакте. Добавляйтесь в друзья!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK