3 нові українські делікатеси, які варто скуштувати

Радійте гурмани! У липні українські виробники продуктів зробили три нових делікатеси і запрошують вас продегустувати їх. У меню: два види сиру та салямі з равликів.

Гастрономічними новинками цього разу дивує Закарпаття та Київщина. І про кожний делікатес розкажемо окремо.

Равликове салямі та самогон-равликовиця

Поки гурмани звикають смакувати запеченими равликами під різними соусами і равликовою ікрою, а на фермі вже готують нову страву - салямі з равликового м'яса.

Ковбасу з равликів вперше в Україні виготовили на еко-фермі «РАКО» (с.Раково Перечинського району - Закарпаття). І, звичайно ж, запросили на дегустацію місцевий бомонд. Враження тих, хто вже скуштував делікатес, доволі позитивні. Так дизайнерка Наталі Штал пише відгук у соцмережі: "Ковбаса з равликів? Равликів пробувала, а ковбасу з них вперше! Бараняча кишка, часник, перець, сіль. Звичний смак, незвична текстура. Дивовижно!"

Але равлиководи пішли ще далі. І частували гостей равликовицею, а простіше самогоном, настояним на равликах "Чіга-біга" з мушлями. Чи дуже відрізняється новинка від традиційного напою - про це дегустатори не пишуть.

Сир "Старець" дворічної витримки

Над новим видом твердого сиру працюють у сироварні "Доооброї ферми". Він буде мати витримку два роки, як розповідає засновник ферми Тарас Ложенко. І це буде найбільш витриманий з усіх сирів, які вони виготовляють. Раніше сири визрівали в середньому від 3 до 6 місяців.

За традицією новий сир теж готували вручну, тільки з натурального молока, зібраного у день виробництва. Тож кожна сирна голова буде унікальною.

А поки новий сир визріває, сировари знайшли фото прадіда Семена, життєва історія якого надзвичайно цікава, і зробили дизайн етикетки для нового продукту. До речі, на етикетках продукції "Доооброї ферми" вже є зображення її засновника, його дружини та їхніх синів.

Нагадаємо, що ферма та сироварня "Доообра ферма" розташована поблизу Богуслава на Київщині. Виробляє витримані сири ручної роботи з козиного молока.

Сир з цвітом липи

Експерименти зі смаковими властивостями сиру продовжують у сироварні «Перечинська мануфактура» міста Перечин, Закарпатської області.

На своїй сторінці у соціальній мережі сировари повідомили: "Ми майже впевнені, що сир з липою не варив в цілому світі ще ніхто. Ми зварили. І це не просто запресований в головку цвіт липи, а придумана нами ціла процедура. Сподіваємось, що після визрівання в ньому залишиться приємний присмак цілющої липи, який так яскраво відчувається зараз".

Сировари також кажуть, що новий сир можна буде скуштувати через місяць, бо йому ще треба час, щоб дозріти. Але ви вже можете робити замовлення та планувати дегустацію.

Смачного літа!


Фото взяті зі сторінок виробників у соцмережі.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK