8 листопада команда телеканалу СТБ офіційно розпочала зйомки кулінарного реаліті "МайстерШеф. Професіонали". У чому його відмінність від попередніх 8 сезонів шоу?
Тепер свої кулінарні здібності демонструватимуть професійні кухарі. Учасників оберуть під час кастингу: чим вищий рівень професіоналізму - тим більше шансів стати телезіркою.
Як зазначив директор ТО Володимир Турич, у "МайстерШеф.Професіонали" зможуть потрапити тільки кухарі, які досягли певного рівня в кар'єрі. Тут теж будуть емоції, смачні рецепти та корисні поради. "Ми хочемо показати глядачеві, що краса страви залежить далеко не від вартості продуктів. Не обов’язково купувати сібас і гребінці, щоб приготувати страви високої кухні. Тому наші учасники часто будуть використовувати прості інгредієнти, з яких теж реально створити шедеври", - говорить Турич.
Читай также: Що стало з переможцями проекту "Пекельна кухня"
На досвідчених кухарів чекають індивідуальні та командні випробування, битви чорних - змагання найслабших учасників за підсумками програми. Глядачів же порадують новими конкурсами, оновлять оформлення студії та змінять графіку.
Змінилася і команда суддів. Куштувати та оцінювати страви професійних кухарів буде зіркове тріо: Ектор Хіменес-Браво, відомий шеф-кухар Володимир Ярославський та кондитер Єлизавета Глінська. До речі, Єлизавета брала участь у другому сезоні МайстерШеф та стала його переможницею.
Коротко про нових суддів:
Володимир Ярославський – кулінар з 22-річним досвідом, 14 з яких працює шеф-кухарем. Один з 25 найкращих шеф-кухарів України за версією Фокус-лістинга 2011 року. Кулінарну освіту здобув у Paul Bocuse Institut (Франція), стажувався в ресторанах, що входять до списку гіда Michelin і The world’s 50 best restaurants в Іспанії, Великій Британії, Італії.
Є постійним учасником фестивалю Chef’s week, а також спікером міжнародних конгресів шеф-кухарів Creative Chef’s Summit, Chef Congress Fontegro, InRestFest. Шеф-кухар, керуючий партнер ресторану Lucky, бренд-амбасадор Alaska Seafood, бренд-шеф магазину Good Wine, колумніст у виданнях «Ресторатор», «Maincream».
Єлизавета Глінська – засновниця та викладачка Кондитерської школи Єлизавети Глинської «GL», автор книг з кондитерського мистецтва: «От простого к сложному с Елизаветой Глинской», «Проще простого с Елизаветой Глинской», «Полезные десерты с Елизаветой Глинской» (вийде 2020 року). Лауреат Чемпіонату світу з кондитерського мистецтва в Парижі.
Кулінарну освіту здобула в школі Le Cordon Bleu (Париж), де пройшла два курси: кулінарний і кондитерський; а також в кондитерській школі Bellouet Conseil (Франція), кондитерській школі Vipmasters (Росія), Академії шоколаду (Бельгія), кондитерській школі Джорді Бордас (Іспанія). Крім того, пройшла навчання та стажування у шеф-кухарів, які мають звання MOF (найкращий кондитер Франції), а також у чемпіонів світу, чемпіонів Франції та Іспанії.
І головне - переможець проекту "МайстерШеф.Професіонали" отримає винагороду в розмірі 1 000 000 гривень.
Прем’єра проекту в ефірі телеканалу СТБ відбудеться навесні 2019 року. У сезоні заплановано 14 епізодів.
А щоб вам не сумно було чекати, ми згадали найбільш популярні кулінарні шоу, що виходили в ефір та й зараз є в програмі українських телеканалів.
ТОП-18 улюблених кулінарних шоу українців:
Читай также: ТОП-15 українських YouTube-каналів про їжу
- МайстерШеф (СТБ)
- Пекельна кухня (СТБ)
- Готуємо разом з Анрієм Доманським та Адрієм Дромовим (Інтер)
- Все буде смачно! з Надією Матвеєвою (СТБ)
- МайстерШеф.Діти (СТБ)
- Кулінарна академія Олексія Суханова (ТРК Україна)
- Сусід на обід (Інтер)
- Гра смаків (1+1)
- Звана вечеря (СТБ)
- Літня кухня з Дмитром Шепелевим (Інтер)
- Таємний кухар (Україна)
- Кулінарна династія (СТБ)
- Смачний ранок на Інтері з Дашею Малаховою
- Едим за 100 (1+1)
- Король десертов (1+1)
- Правильний сніданок з Русланом Сенічкіним (1+1)
- Літературно-кулінарне шоу «ЕнеЇда» з Євгеном Клопотенко (UA: Перший)
- Кулінарне шоу "Свекруха чи невістка" (ТРК Україна)
Смачного перегляду!
За матеріалами stb.ua.