Що стало з переможцями проекту "Пекельна кухня"

Три сезони українські телеглядачі спостерігали за перепетіями кулінарного реаліті-шоу "Пекельна кухня" на каналі 1+1. Хвилювалися, співчували улюбленому кухареві і записували назви страв, щоб потім спробувати приготувати їх на домашній кухні.

Після заключного випуску третього сезону шоу минуло 5 років. І всі учасники кулінарного проекту продовжують жити і працювати: хтось повернувся додому, хтось прийняв цікаву пропозицію і змінив місце роботи. Але найцікавіше, як склалося життя у трьох щасливчиків - переможців проекту, які отримали по 500 тисяч гривень. Слава прийшла до всіх, а от успіх та визнання - ні!

Дар'я Гросицька - успішний новатор у кулінарному бомонді Києва

Дуже круто змінилося життя на краще у переможниці другого сезону Пекельної кухні - харків'янки Дар'ї Гросицької. 

Випуски шоу за її участю були в ефірі у 2012 році. Тоді 25-річна Дар'я разом із чеком на 500 тисяч гривень отримала звання кращого кухаря України. Її фото з'явилося на сторінках журналу Фокус поряд із ще 24 кращими шеф-кухарями країни. Виграш дівчина збиралася витратити на навчання або ж за ці гроші придбати квартиру в Києві.

Чи все склалося так, як мріялося?

З дитинства Дар'я Гросицька хотіла бути кухарем. З 10 років сама готувала їжу, бо дуже любила поєднувати продукти, смаки, аромати, текстури. Кулінарний шлях її почався з омлету та печива. Потім навчалася справі у Харківському університеті харчування та торгівлі. До зйомок у Пекельній кухні працювала за фахом у ресторані готелю "Інтерконтиненталь".

Реаліті-шоу стало для неї чудовим випробуванням витримки та професійних навичок. "Коли я дізналася, що пройшла кастинг, розповіла знайомим. Одні раділи за мене, а інші говорили, що це стане моєю ганьбою, - розповідає Даша. - І тоді я сказала собі, що виграю. Мені треба було довести всім, що у мене все вийде. І тепер я хочу з ними зустрітися, подивитися в очі і сказати: «У мене є нагороди, премії. Тепер я хочу подивитися на вас. Що у вас сталося? Нічого? Поговоримо ще через п'ять років". От ми і говоримо.

У 2011 році Дар'я стає шеф-кухарем київського ресторану Under Wonder (“Андер Вандер”). І натхенно творить смачні страви, експериментує з продуктами та смаками на кухні ресторану майже 7 років поспіль. Готує неймовірні звані вечері та нові дегустаційні сети. Завдяки її кухарським здібностям Under Wonder потрапив в ресторанний гід 2017-2018 року і отримав відзнаку ресторанної премії Соль.

На виграш Дар'я справді купила квартиру у Києві. Подумала і вирішила, що для відкриття власного бізнесу цих грошей замало, їх ледь вистачить на плиту, стіл та стільці. Зате тепер у неї є своє затишне гніздечко, куди нерідко приходить тільки щоб переночувати. Залюбки готує різні страви з японської, мексиканської, італійської кухонь. Хітом Гросицької відвідувачі ресторану називають равіолі з тіста чорного кольору. 

Читай также: Эпоха trash cooking: ради чего живет лучший ресторатор мира

Рецепт її успіху простий: вона багато працює, дуже любить робочий екстрим і намагається використати всі шанси змінити життя на краще.

Дар'я багато подорожує Європою і продовжує розвиватися, відвідуючи різні ресторани та фуд-фестивалі. На її рахунку відкриття нового гастропабу в Києві у 2018 - Charlatan Cafe.

Євгенія Рафаловська стала мамою, шеф-кондитером і кращим кулінаром Криму

Як же склалася кар'єра у переможниці третього сезону Пекельної кухні Євгенії Рафаловської?

Тендітна дівчина-кухар заслужено отримала головний приз - 500 тисяч гривень, але її мрії про власний ресторан так і не збулися. Бо гроші Євгенія витратила одразу, як отримала. Всю суму, що залишилася після сплати податків, вона використала на оплату кулінарних курсів в італійській школі IFSE.

Для участі в шоу в 2013 році Євгенія приїхала до Києва з рідного Севастополя. За плечима був досвід кулінарного ліцею та роботи в місцевому кафе.

По закінченню зйомок повернулася додому і деякий час сиділа без роботи. Кулінарний реаліті проект зробив її відомою, але пропозицій співпраці було мало, і ті не в рідному місті. Її запрошували працювати у київські ресторани. Після навчання в Італіїї надходили пропозиції і звідти. Але виїжджати з Севастополя Євгенія не хотіла: тут була родина і чоловік.

У 2014 році Євгенія народила синочка. І в її житті з'явилася ще одна любов, окрім кондитерських виробів. Деякий час пекла вдома улюблені тістечка та торти. А згодом почала працювати шеф-кондитером. Була шеф-кухарем ресторану «Black Sea» у Севастополі. У лютому 2018 року газета "МК у Криму" опублікувала топ-15 кращих кухарів півострова. Євгенія Рафаловська увійшла в цей топ і отримала звання кращого кулінара Криму-2018.

Нині ж переможниця українського реаліті-шоу Пекельна кухня працює в кафе-шашличній "Красная поляна" у Сочі (Росія).

Юрій Кондратюк - піцайоло, який все ще шукає себе

Перший сезон кулінарного шоу Пекельна кухня вийшов в ефір у 2011 році. Його переможець Юрій Кондратюк отримав 500 тисяч гривень на відкриття власного ресторану. Та до ресторану діло не дійшло. "Якщо я виграю, - казав Юрій, - спочатку нап'юся добряче, а потім буду думати, що з грошима робити". Він і справді не поспішав організовувати бізнес.

Після закінчення зйомок та отримання призу, поїхав відпочивати до Криму. Разом з коханою дівчиною Юрій цілий місяц жив у палатці та насолоджувався відпусткою. А потім повернувся у Луцьк і на виграні гроші придбав квартиру та облаштував музичну студію.

"У мене дві пристрасті: кухня і музика, тому свій час я намагаюся розділити порівну між ними. Після проекту мені надходило кілька пропозицій щодо роботи, звали навіть шефом в один з ресторанів, однак я відмовився. 

Читай также: Харьковчанка создает сногсшибательные торты

Я ще молодий, сам хочу вчитися у видатних кулінарів, можливо, поїхати за кордон. Тому і!погодився б попрацювати в гідному закладі, але на менш відповідальній посаді",- зізнався Юрій Кондратюк.

Одразу ж після закінчення зйомок Арам Мнацаканов запропонував Юрію роботу в своєму ресторані "Сад", але переможець відмовився. До участі у реаліті шоу 26-річний кухар працював в одній з піцерій рідного Луцька. Після шоу Юрій знову влаштувався на роботу у своєму місті. В кафе "Маска" пропрацював шеф-кухарем 1,5 роки. Хоча так і не визначився, де хотів би працювати. Упродовж наступних 4 років він змінив аж 6 місць роботи!

Не затримався надовго і в таких київських закладах високого рівня як кафе "Реприза"; ресторані "TGI FRIDAYS" (світова мережа ресторанів американської та мексиканської кухонь); ресторані чешської кухні "Hamstrung Paul's (Кульгавий Пол); ресторані "Мисливець" від мережі Козирна карта. Серед київських закладів харчування у резюме Юрія позначені і луцькі - ресторан "Grand persona" та піцерія "Фелічіта". 

Читай также: 5 смачних івентів жовтня: де проводять і чим пригощають

Де зараз готує свої коронні страви кухар Юрій Кондратюк нам дізнатися не вдалося. Але сподіваємося, що робота приносить йому задоволення.

Фото взяті з офіційної сторінки проекту та особистих акаунтів кухарів. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK