ТОП-15 українських YouTube-каналів про їжу

Коли потрібна професійна порада щодо приготування не класичного борщу, кулешу, цибульників, або ж ніжних еклерів, чи надтонкого тіста для піци, то кулінарні влоги - чудовий вихід!

Особливо ті, де відео гарно змонтоване, підписане, класифіковане за тематичними розділами. Ніби кулінарну відуокнигу дивишся: тут салатики, тут перші страви, закуски, окремо м'ясні та рибні страви. І найцінніше - усі лайфхаки в одному місці!

Food&Mood радить влоги з відомими рестораторами, ведучими кулінарних програм, рецептами та лайфхаками. 

Читай также: Як їсти із задоволенням: поради ньюзмейкерів вересня

FOOD like ART

Український кулінарний відеоблог Ольги Лящук. Канал поділили на тематичні розділи: сніданки, десерти, основні страви тощо. Окрім того, є окремий розділ про правильне приготування різновидів тіста. Влоги створені у техніці stop-motion та оформлені каліграфією. На сторінках блогу дівчина ділиться своїми враженнями від розмаїття можливостей у кулінарії, а також почуттями та навичками.

Львівський сирник

Вкусная страна

"Смачна країна" ("Вкусная страна") - україномовний кулінарний канал журналіста і телеведучого Костянтина Грубича. Влог розділений за темами: основні страви, перші страви, салати, вегетаріанські, закуски, лайфхаки, поради, пісні страви, страви для пікніку тощо. У ньому рецепти, поради, цікаві люди та історії. Смачна їжа поєднується з укранськими піснями, літературними екскурсами. Цікаво, влучно, корисно!

Цибуляники по Івано-Франківськи

"First Culinary Ukraine"

Перший кулінарний україномовний канал України. Звичайна родина готує страви домашньої кухні, просто і без викрутасів. Проста і дуже смачна домашня їжа - доступною мовою відео. Страви у горщиках, деруни, куліш, та багато інших смаколиків.

Страви в горщиках 

Кухня с одесским акцентом

Влог шеф-кухаря, ресторатора та блогера з Одеси Ірини Ангелової. Канал почали наповнювати відео з літа 2018. Щиро, з душею пані Ірина розкриває кулінарні таємниці, сімейні секрети та ділиться рецептами від мами з Одеси на всі випадки життя. Смажена картопелька по-домашньому від мами, ікра з баклажанів по-одеськи тощо. Тож це влог про їжу, про продукти, здоровий спосіб життя, про все.

Смажена картопля по-домашньому 

Andrey Azarov 

Іменний канал кухаря самоучки та кулінарного експериментатора зі Львова.  Ідея його проекту TALERKA - зібрати всі традиційні рецепти, відомі як в Україні, так і Білорусі. У влозі багато м'ясних та рибних страв, львівських рецептів. Андрій записує відеорецепти з 2008 року, є автором книги "Як навчитися готувати не за книжками. Відеорецепти на кожен день". Нині Андрій проживає у Львові, але працює бренд-шефом у пабі BierStadt (Київ).

Пструг на грилі 

Evgeniy Klopotenko

Свій авторський влог професійний кухар з Києва започаткував у 2016 році, бо прагне змінити культуру харчування українців. Канал постійно поповнюється простими відео-рецептами, кулінарними лайфхаками, як і що готувати, як зробити так, щоб їжа була смачніша та різноманітніша.

Є також огляди сервісів доставки готової їжі. Після перемоги у проекті МайстерШеф у 2015, перші відео рецепти Євгена публікували на каналі SmachnoUA. Канал був задуманий як універсальна інтернет-енциклопедія з кулінарії. Деякі рецепти там варто глянути.

Як варити гречку на воді з секретними інгредієнтами

Alessandra Shulgina

Цікавий канал для тих, хто стежить за фігурою, цікавиться спортивним харчуванням. Авторка каналу - Саша Шульгіна - дипломований спортивний дієтолог, фітнес тренер, мотиваційний спікер, дизайнер спортивного одягу SHU і телеведуча. У влозі ділиться корисною інформацією про здорове харчування, спорт та мотивацію. Розкриває секрети схуднення, гармонійного життя та щастя у всіх сферах життя. Чимало рецептів для тих, хто хоче підтримувати струнку фігуру або схуднути. Корисні сніданки та тренування.

Корисні ліниві вареники

МастерШеф  

Читай также: Как превратить домашнее блюдо в ресторанное: советы от шеф-поваров

Канал власне про найбільше в Україні кулінарне шоу «МайстерШеф». Невеличкі сюжети зі зйомок, ефірного відео, окремі рецепти можна записати з сотні сюжетів, участь в яких беруть 8 поколінь кулінарів-аматорів. Зокрема у 8 сезоні «МайстерШеф» дають багато інформації про кулінарну складову конкурсів та рецепти. Тонкощі та нюанси приготування різних страв та смачних шедеврів.

Кулінарний випускний 

Все буде смачно 

Все буде смачно – кулінарне шоу, у якому зібрані ексклюзивні секрети приготування популярних та улюблених страв. Найкращі кулінари та гості програми розповідають, які помилки роблять мільйони людей під час приготування найрізноманітніших страв з національних кухонь різних країн. Гості - відомі актори, співаки, артисти доводять, що з простих та доступних продуктів, без дорогих кулінарних приладів та обладнання, без особливих навичок можна приготувати кулінарні шедеври. Кожен може готувати смачно!

Три суперспособи ліплення вареників

Ольга Матвей

Читай также: ТОП-10 классических книг, вдохновляющие кулинаров

Авторський канал про нові, смачні та прості рецепти, домашні страви. Майже щодня з'являється нове відео. Усі сюжети розсортовані за тематичними розділами: салати, десерти і т.д. Автор киянка і фуд влогер, починала з того, що пекла торти на замовлення, а нині радує підписників домашніми рецептами різних страв. Готує випічку, солодкі страви, супи, м'ясні страви, варення, консервацію тощо. Розповідає цікаво, захопливо, живо. У каналу - 1 мільйон 861 тисяч підпісників! Зокрема у Ольги радимо шукати рецепти святкових і водночас домашніх страв на Новий рік та Різдво. Поради, як прикрасити торт, як готувати у мультиварці, маринувати шашлик та інші.

Меню на Новорічний стіл

Katerina Peskova

Авторський влог Катерини Пескової - суперфіналістки кулінарного шоу МайстерШеф, яка навчалася готувати у світових шефів. Викладала у школі Ектора Хіменеса-Браво . Зараз ділиться кулінарними знаннями у форматі відео та проводить майстер-класи, робить огляди ресторанів, які постійно відвідує з друзями. 

Вертута від бабусі

Kostyantyn Kovalyshyn

Автор влогу постійно публікує відео майстер-класи з Льолею Ландою, львів'янкою, практиком єврейської кухні, засновницею та бренд-шефом Kafe "Jerusalem". Більшість навчальних подій модерує дослідниця галицької кулінарної традиції Marianna Dushar. Хочете навчитися готувати класику близькосхідної вуличної їжі - хумус та фалафель, тоді вам сюди.

Суши мастер 

Автор каналу - шеф-повар японської кухні з Одеси Тимур Тен ділиться власним досвідом та новими яскравими ідеями. За 10 років роботи у сфері кулінарії у Тимура назбиралося чимало рецептів та порад для новачків, які хочуть навчитися готувати національні страви Японії у себе вдома.

Рол мозаїка

З кондитерськми тонкощами йдіть знайомитися на два тематичні авторські канали. 

Читай также: Наши самые частые кулинарные ошибки

Anastasiia Shtapenko - кондитер із Дніпра, що називає себе #ДотошныйКондитер.Настя. Постійно експериментує з інгредієнтами для випічки. Яке співвідношення і якого борошна краще взяти для пишного бісквіту, яку глазур зробити для еклерів, як декорувати торт. Цсе доступно, цікаво і наздвичайнго гарно! А дивитися вебінари з майстер-класів краще в Інстаграмі дівчини.

Як замісити заварне тісто

Елизавета Глинская  

Читай также: Свято наближається: якими смаколиками тішиться Закарпаття

Авторський канал переможниці другого сезону кулінарного шоу МайстерШеф, який був в ефірі в 2012 році. Експерт кулінарної рубрики програми Все буде добре! на СТБ та тележурналу "Все буде добре" Ліза заснувала кондитерську школу "GL", де викладає курс з виготовлення тістечок, тортів та інших ласощів. А відео уроків та рецепти можна подивитися на її каналі. До речі, у 2016 році Ліза стає лауреатом Чемпіонату світу з кондитерського мистецтва Mondial des arts sucres в Парижі. Написала та видала свою книгу з кондитерського мистецтва "От простого к сложному с Елизаветой Глинской".

Глазур

Вдалих вам кулінарних експериментів та смачних шедеврів!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK