Рецепт традиційного короваю на Трійцю

Фото: www.istockphoto.com

Як і Великдень, Трійця також завжди припадає на неділю. Оскільки Великдень у 2022 році був 24 квітня, то дата Святої Трійці-2022 у православних випадає на неділю, 12 червня. Офіційно це вихідний день. Проте цього року у зв'язку із продовженням військового стану до 23 серпня додаткові вихідні скасовуються.

На Трійцю обов'язково пекли короваї. Адже коровай - символ достатку та щастя. Їм у свято Трійці пригощали друзів, сусідів, родичів та просто перехожих.

Пропонуємо вам рецепт традиційного короваю з докладним фото-супроводом. Ви можете зробити декор на власний розсуд.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Дріжджі моментального приготування – 1 пакетик (11 г)
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1 дес. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Олія соняшникова – 50 мл
  • Вода – скільки візьме тісто

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто. Для цього в глибоку чашку насипте кіло борошна. Розбийте у неї куряче яйце. Додайте 3 ст. цукру та 1 десертну ложку солі. Підлийте склянку теплого молока та склянку теплої води. Замісити тісто. Добре його промніть і підлийте 50 мл. олії. Промніть тісто і залиште на 1 годину підніматися.
  2. Коли тісто підніметься, поділіть його на 3 частини. Одна частина тесту використовуватиметься для прикраси. А дві інші будуть основою. Скачайте з більшої частини тіста кульку і покладіть її на пергаментний папір.
  3. Найменшу частину тесту поділіть ще на 2 частини. З однієї частини зробіть 3 довгі ковбаски і сплетіть із них кіску.

Фото: https://alimero.ru

4. Кіску викладіть навколо короваю.

Фото: https://alimero.ru

Читай также: 5 специй для выпечки, которые должны быть на каждой кухне

5. Іншу частину розкотіть і за допомогою невеликої склянки або чарки виріжте кола. Усього потрібно 10-11 гуртків. 3 кола відкладіть на листочки, та якщо з інших кружечків зробіть квіточки. Для цього поділіть кружечки на половинки. Складіть їх один на одного трохи внахлест.

Фото: https://alimero.ru

6. Поверніть кружечки рулетиком і акуратно прищепіть знизу. Зробіть 3 таких квіточки. Покладіть їх у центр короваю.

Фото: https://alimero.ru

7. Тепер за допомогою ножа та качалки зробіть з гуртків листочки. Нанесіть малюнок прожилок, трохи розріжте по краях і загостріть кінчик.

Фото: https://alimero.ru

8. Укладіть листочки на коровай. Дайте короваю відстоятися протягом півгодини.

Фото: https://alimero.ru

9. Візьміть сире куряче яйце, добре його розбовтайте. Акуратно змастіть коровай за допомогою силіконового пензлика. Випікайте в духовці протягом півгодини за температури 150 градусів.

Читай также: Эффектно, скажите? Леопардовый хлеб (фото-рецепт)

10. Коли коровай буде готовий, накрийте його рушником та дайте відпочити.

Фото: https://alimero.ru

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK