Халвова паска від Руслана Сенічкіна

На світі існує багато різних рецептів пасок. Але коли ми дізналися про існування пасхи з халвою, то - чесно зізнатися - були здивовані, хоча яких тільки рецептів не публікували! 

Відомий кулінар та телеведучий Руслан Сенічкін розповів про існування такої цікавої пасхальної випічки та поділився її рецептом. 

Інгредієнти:

  • борошно - 500 г.
  • молоко - 150 мл
  • вершки (33-36 %) - 100 мл
  • жовтки яєчні - 3 шт.
  • яйця курячі - 1 шт.
  • цукор - 125 г.
  • цукор ванільний - 20 г.
  • лимони - 1 шт.
  • халва - 100 г.
  • родзинки темні, цукати, журавлина- 1 склянка
  • масло вершкове - 100 г.
  • дріжджі свіжі - 30 г.

Приготування:

  1. Робимо опару. Змішуємо у посудині теплі вершки із цукром, 4 ложками борошна, додаємо дріжджі. Добре перемішую, щоб дріжджі максимально розчинились. Потім на 30 хв миску відставляємо у тепле місце.
  2. Беремо іншу посудину. Розбиваємо 1 яйце та 3 жовтки, додаємо молоко, цукор та ванільний цукор. Також натираємо лимонної цедри (можна апельсинової).
  3. Цю суміш вливаємо в нашу опару. Додаємо халву та борошно. Вимішуємо тісто. Тісто має залишатися м’яким. Родзинки, цукати, журавлину промити, обсушити і обваляти у тістіі. Ще раз вимішати.
  4. В кінці докласти розтоплене до кімнатної температури масло.
  5. Покласти тісто у формочки, так щоб тіста була менше половини.
  6. Залишити тісто на 3 години в теплому місці.
  7. Потім випікайте при 180℃ 45 хвилин.

Видео-рецепт

Смачного!

Читай также: Вкусные идеи к Пасхе: итальянский пасхальный хлеб-венок

Більше цікавих рецептів від Руслана Сенічкіна ви зможете знайти ТУТ

 

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK