Пісний пиріг Хризантема з картоплею та грибами: покроковий рецепт

Незвичайна форма цього пирога забезпечує йому роль головної страви на столі, не залежно від того, що за смакота знаходиться поруч. "Хризантема" завжди панує!

Поради, рецепти та корисну інформацію про пісне меню ви знайдете ТУТ.

Цей пиріг можна приготувати з різними начинками. У період Великого посту ми підібрали для вас один з найбільш смачних пісних рецептів "Хризантеми" - з картоплею і грибами.

Складові:

  • Борошно - 4 ст.
  • Рослинна олія - ​​100 мл
  • Дріжджі свіжі - 50 г
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Тепла вода - 1,5 ст.
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Картопля - 8 шт.
  • Печериці свіжі - 200 г
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком

Насіння кунжуту - для посипання

Приготування:

1. Займіться спочатку начинкою. Для цього картоплю очистіть, відваріть до готовності в підсоленій воді. Тим часом очистіть і наріжте дрібно цибулину. Печериці вимити, обсушити, наріжте соломкою.

2. Сковороду розігрійте, додайте 2 ст. л. рослинного масла, викладіть цибулю і обсмажуйте 1-2 хв., потім додайте шампіньйони і готуйте ще протягом 7-8 хв. на невеликому вогні. Після зніміть сковороду з вогню.

3. З відвареної картоплі злийте воду, частину води залиште на дні картоплі (щоб картопляне пюре не вийшло дуже густим), розімніть картоплю на пюре, додайте обсмажені гриби з цибулею і перемішайте. Залиште начинку для охолодження.

4. Час зайнятися тестом. У миску вилийте теплу воду, додайте цукор, дріжджі, 3 ст. л. борошна, перемішайте і залиште на 15 хвилин. За 15 хв. опара підніметься. В отриману опару додайте рослинне масло, сіль, поступово додайте просіяне борошно і вимісіть тісто. 

5. Тісто розділіть на 3 однакові частини. Кожну частину тіста на присипте борошном та розкачайте в пласт товщиною 5-6 мм. Виріжте з пласта склянкою кружальця. На кожен кружечок покладіть по 1-1,5 ч. л. начинки, складіть кружечок надвоє, краї з'єднайте між собою і скріпіть, вийдуть "пелюсточки" хризантеми.

6. Роз'ємну сковороду змажте рослинним маслом і викладіть "пелюсточки", починаючи з краю форми. Таким чином заповніть всю форму.

Пісний пиріг Хризантема

Пісний пиріг Хризантема

7. Накрийте пиріг чистим рушником і дайте йому настоятися протягом 30 хв. Випікайте в розігрітій до 220 градусів в духовці протягом 35-40 хв.

8. Вийміть пиріг з духовки, верх змастіть рослинною олією.

Смачного!   

Давайте  дружити!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісний Наполеон, а також ділилися рецептами пісних котлет

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK