Старовинні рецепти української кухні: курячі кружоляти

Зустрічайте новий старий рецепт. Старий, тому що за ним готували ще наші прабабушки, а новий - тому що мало кому він відомий під такою назвою. 

Кружоляти з курятини - це попросту, котлети, але готуються вони з деякими відмінностями. 

Інгредієнти:

- 1 куряча тушка;

- 400 г батона;

- молоко;

- 1 ст. л. перетопленого масла (ДХІ);

- 2 ст. л. тертого сиру;

- 3 жовтки;

- панірувальні сухарі;

- сіль - за смаком

- чорний мелений перець - за смаком

Для підливи:

- запражка (соус, що відомий вам під назвою "Бешамель");

- лимонний сік;

- щіпка цукру;

- сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Відокремте з курячої тушки м'ясо від кісток. Кістки залийте водою і відваріть як на бульйон.
  2. Куряче м'ясо перемеліть на фарш.
  3. Батон замочіть в молоці.
  4. З'єднайте курячий фарш з вимоченим хлібом, перетопленим маслом, яєчними жовтками і тертим сиром. Додайте спеції за смаком. Перемішайте масу для кружолятов і сформуйте з неї котлети.
  5. Запаніруйте їх в сухарях.
  6. Обсмажте їх на розігрітій сковороді з вершковим маслом до готовності.
  7. Для підливи з'єднайте запражку (обсмажену муку з вершковим маслом) з лимонним соком, цукром і сіллю. Залийте все курячим бульйоном і доведіть до кипіння на сковорідці. Як тільки маса загусне і стане однорідною - підлива готова.
  8. Викладіть страву на тарілку, полийте соусом і викладіть кілька шматочків лимона. 

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK