Зустрічайте новий старий рецепт. Старий, тому що за ним готували ще наші прабабушки, а новий - тому що мало кому він відомий під такою назвою.
Кружоляти з курятини - це попросту, котлети, але готуються вони з деякими відмінностями.
Інгредієнти:
- 1 куряча тушка;
- 400 г батона;
- молоко;
- 1 ст. л. перетопленого масла (ДХІ);
- 2 ст. л. тертого сиру;
- 3 жовтки;
- панірувальні сухарі;
- сіль - за смаком
- чорний мелений перець - за смаком
Для підливи:
- запражка (соус, що відомий вам під назвою "Бешамель");
- лимонний сік;
- щіпка цукру;
- сіль - за смаком.
Спосіб приготування:
- Відокремте з курячої тушки м'ясо від кісток. Кістки залийте водою і відваріть як на бульйон.
- Куряче м'ясо перемеліть на фарш.
- Батон замочіть в молоці.
- З'єднайте курячий фарш з вимоченим хлібом, перетопленим маслом, яєчними жовтками і тертим сиром. Додайте спеції за смаком. Перемішайте масу для кружолятов і сформуйте з неї котлети.
- Запаніруйте їх в сухарях.
- Обсмажте їх на розігрітій сковороді з вершковим маслом до готовності.
- Для підливи з'єднайте запражку (обсмажену муку з вершковим маслом) з лимонним соком, цукром і сіллю. Залийте все курячим бульйоном і доведіть до кипіння на сковорідці. Як тільки маса загусне і стане однорідною - підлива готова.
- Викладіть страву на тарілку, полийте соусом і викладіть кілька шматочків лимона.
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ