Що приготувати з фаршу: рецепт бризолю

Фото: www.istockphoto.com 

Ця кулінарна техніка прийшла з Франції, де тонко відбитий шматок м'яса спочатку панірують у борошні, потім вмочують у яєчну суміш і знову панірують уже у білих мелених сухарях.

Страву готують із курячого філе, свинячих відбивних або яловичого фаршу. Потім готовий шматок м'яса згортають у рулет і за бажанням додають до нього начинку, після чого доводять до готовності в духовці. Готовий брізоль поливають соусом і подають із овочевим гарніром.

Інгредієнти:

  • фарш – 400 грам
  • яйце куряче – 5 штук
  • цибуля – головка
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • пшеничне борошно – столова ложка
  • олія – за смаком

Читай также: Смажені часникові стрілки: 5 найсмачніших рецептів

Приготування:

  1. Вимішайте фарш, додавши подрібнену в блендері цибулину, перець та сіль за смаком.
  2. Додайте до маси одне сире яйце.
  3. Розділіть фарш на 4 рівні частини.
  4. Розбийте одне яйце в миску, трохи збийте його.
  5. Одну частину фаршу тонко розкотіть на дошці, посипаній мукою, діаметром сковороди, в якій готуватиметься бризоль.
  6. На сковороду налийте дві столових ложок олії.
  7. Коржик з фаршу перекладіть на тарілку з яйцем, викладіть акуратно поверх нього.
  8. Обережно перекладіть з тарілки на розпечену сковороду таким чином, щоб яйце виявилося внизу, а фарш — зверху.
  9. Після того, як яєчна основа підрум'яниться, переверніть бризоль і смажте до готовності.
  10. Аналогічно приготуйте й інші бризолі.

Подавайте, згорнувши навпіл і посипавши зеленню. Всередину бризоля можна покласти начинку, наприклад обсмажені гриби або овочі.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK