Фото: www.istockphoto.com
Ця кулінарна техніка прийшла з Франції, де тонко відбитий шматок м'яса спочатку панірують у борошні, потім вмочують у яєчну суміш і знову панірують уже у білих мелених сухарях.
Страву готують із курячого філе, свинячих відбивних або яловичого фаршу. Потім готовий шматок м'яса згортають у рулет і за бажанням додають до нього начинку, після чого доводять до готовності в духовці. Готовий брізоль поливають соусом і подають із овочевим гарніром.
Інгредієнти:
- фарш – 400 грам
- яйце куряче – 5 штук
- цибуля – головка
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- пшеничне борошно – столова ложка
- олія – за смаком
Читай также: Смажені часникові стрілки: 5 найсмачніших рецептів
Приготування:
- Вимішайте фарш, додавши подрібнену в блендері цибулину, перець та сіль за смаком.
- Додайте до маси одне сире яйце.
- Розділіть фарш на 4 рівні частини.
- Розбийте одне яйце в миску, трохи збийте його.
- Одну частину фаршу тонко розкотіть на дошці, посипаній мукою, діаметром сковороди, в якій готуватиметься бризоль.
- На сковороду налийте дві столових ложок олії.
- Коржик з фаршу перекладіть на тарілку з яйцем, викладіть акуратно поверх нього.
- Обережно перекладіть з тарілки на розпечену сковороду таким чином, щоб яйце виявилося внизу, а фарш — зверху.
- Після того, як яєчна основа підрум'яниться, переверніть бризоль і смажте до готовності.
- Аналогічно приготуйте й інші бризолі.
Подавайте, згорнувши навпіл і посипавши зеленню. Всередину бризоля можна покласти начинку, наприклад обсмажені гриби або овочі.
Смачного!