На День незалежності: торт та цукерки "Слава Україні!"

Цей рецепт ми розшукали на одному з популярних кулінарних сайтів і він вразив нашу редакцію одразу як простотою інгредієнтів, так і стилізацією, адже десерти символізують український прапор. Авторка рецепта свідомо намагалася викликати саме такі асоціації і назвала цукерки та торт "Слава Україні!".

Готуються вони швидко і вразять ваших гостей під час святкування. 

інгредієнти 

  • 200 г кефіру
  • 1 або 2 яйця
  • 1 стакан манки
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 100 г топленого маргарину
  • мигдальне масло для випічки (4 краплі)
  • 1 чайна ложка розпушувачу 
  • 2-3 столові ложки згущеного молока (або 50 гр білого шоколаду)
  • барвники для випічки: жовтий і синій (блакитний)

Спосіб приготування: 

Змішати манну крупу, кефір, цукор, трохи збиті яйця. Залишити на 40 хвилин. (Через 30 хвилин можна включати духовку розігріватися до 180 С).

Поки тісто відпочиває ми займемося приготуванням форми для випічки. Якщо у Вас є 2 однакові невеликі форми-це добре: не потрібно чекати поки спечеться один кекс, потім другий. А якщо маленьких форм немає, їх можна зробити самому: форму застелити фольгою і посередині зробити перегородку. Тоді тісто різних кольорів не перемішається і приготується одночасно.

Після закінчення 40 хвилин додати топлений маргарин, просіяти борошно змішане з розпушувачем, додати мигдальне масло для випічки. Все перемішати міксером.

Форму для випікання змастити маслом або застелити фольгою. Тісто розділити на 2 однакові порції: в одну додати жовту фарбу, в іншу-синю. Добре перемішати. Вилити в форми. Випікати 30-40 хвилин.

Дати їм охолонути 5 хвилин. Дістати з форми, зрізати зовнішні стінки. А далі можна робити що завгодно

Торт

Змащувати його потрібно масляним кремом (100 гр вершкового масла збити з 50 гр згущеного молока). Обмазати тим же кремом, а зверху посипати змолотими в крихту в блендері зрізаними стінками від кексу. 

Цукерки

А можна зробити ось такі цукерки. Для цього тісто змелюють в блендері в дрібну крихту (блакитний і жовтий окремо) У кожну порцію додаємо по 1 столовій ложці згущеного молока (можна замінити медом, розтопленим білим шоколадом. Скачайте кульки розміром трохи менше волоського горіха. Поставити на 20 хвилин в холодильник.

Смачного!

Джерело рецепту: www.edimdoma.ru

Читай также: Старовинні рецепти української кухні: борщ із кульбабою

Нагадаємо, раніше ми радили, що подати на святковий стіл до Дня незалежності України, а також ділилися смачними рецептами в проєкті Старовинні рецепти української кухні

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK