Вперше День незалежності України відзначили 16 липня 1991 року - в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. І з цієї дати з року в рік святкують найголовнішу подію сучасної України, іі День незалежності.
Що приготувати на святковий стіл в цей день?
Ми вирішили порадити вам 5 смачних страв, кожна з яких представляє географічну частину країни - схід, захід, південь, північ та центр.
Південь
Отдже, на на півдні України поважають долму, млин, лагман, фаршировану рибу. А на святковий стіл ми радимо вам приготувати гордість південної кухні - форшмак.
Це класичне блюдо єврейської кухні в Одесі готують в різних варіаціях. Незмінний інгредієнт один - оселедець, а до нього додають різні добавки, в залежності від фантазії господині. Яйце, картопля, хліб, молоко, сметана, лимон, яблука - ось неповний перелік супутніх продуктів для оселедця.
Читай также: В Україні налагодили виробництво незвичайного борошна
Схід
На сході України в особливій пошані перші страви, такі як окрошка і свекольник. У Донецькому та Луганському регіонах, де вважають за краще страви ситні, м'ясні, особливо популярна запечена гомілка.
Але, якщо ви хочете приготувати щось характерне для всього східного регіону , готуйте гречаники.
Захід
На заході країни поважають страви прості і оригінальні водночас. Найпоширенішими продуктами є кукурудзяна крупа і борошно, квасоля, гриби, картопля і місцевий солоний сир «бриндзя» (не плутати з бринзою). Історик Тарас Возняк встановив, що основна відмінність зокрема галицької кухні полягає в тому, що страви в ній готують не для власного задоволення, а для демонстрації іншим.
На святковий стіл радимо вам приготувати родзинку кухні цього регіону - книшi, це ефектна українська закуска.
Читай также: В Україні з'явилися чорні абрикоси
Центр
Центр України славиться своїми варениками, галушками, пундиками, а також бігосом і кручениками. Останні, доречі, ми й радили б зробити до святкового столу - ситно, єфектно, смачно!
Північ
У північних областях України готують ситно, смачно і грунтовно. Ці краї славляться урожаєм картоплі, і це позначилося на особливостях місцевої кухні. Найпопулярніші страви з картоплі - деруни і печеня. Якщо говорити про найсмачніший український десерт регіону, то це, безсумнівно, пиріжки з калиною.
А якщо обирати страву на свято, то з рецептів півночі можна взяти на замітку славетну котлету по-київськи. Гості будуть у захваті!
Читай также: Стало відомо, що іноземці думають про український борщ
В якому б регіоні ви б не жили, нехай в це свято на вашому столі буде ситно та смачно, а за ним зберуться люди добрі та ті, що всією душею люблять свій край.
Смачного вам свята!