Фото: www.istockphoto.com
Товченики - популярна українська страва, яку згадував ще Гоголь. Сама назва промовляє, що це за страва - такі собі кульки, яку формуються з товченої курки, яловичини, риби або грибів. Подавали товченики зазвичай зі сметаною і приправляли смаженою цибулею.
Раді поділитися з читачами в проєкті Старовинні рецепти української кухні рецептом товчеників, що готуються з риби.
Інгредієнти:
- карасі (або інша риба) - 500 гр.
- борошно - 50 гр.
- масло рослинне - 50 мл.
- кріп - 15 гр.
- чорний перець - за смаком
- сіль - за смаком
Спосіб приготування:
- Рибу очистіть, видаліть всі кістки.
- М'ясо риби розімніть в ступці. Додайте до нього борошно, масло, рубаний кріп, сіль і перець за смаком.
- Добре вимішайте фарш. Сформуйте кульки і відварити в підсоленій воді протягом 5-10 хвилин.
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ