Старовинні рецепти української кухні: Мазурики

Раді поділитися з читачами в проєкті  Старовинні рецепти української кухні рецептом, добре відомим в Україні, але дещо забутим в останні роки. Це мазурики, соковиті котлети з індички із додаванням сиру та вершкового масла.  

Інгредієнти: 

  • Фарш з індички - 600 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 25 мл
  • Масло вершкове - 50 г
  • Сир твердий - 50 г
  • Панірувальні сухарі - 50-70 г
  • Олія - ​​3-4 ст. л.
  • Сіль і спеції - за смаком
  • Зелень - для прикраси

Спосіб приготування:

  1. У фарш додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції за смаком. Ретельно вимісити.
  2. Сформувати котлетки-ковбаски і ретельно обваляти в панірувальних сухарях.
  3. Щоб мазурики краще тримали форму, потрібно відправити їх на 20-30 хвилин в морозилку.
  4. Отримані ковбаски обсмажити на олії з двох сторін.
  5. Прикрасити зеленню за смаком.

Як подавати

Дуже добре підходять до гречаної каші, картопляного пюре або овочів. 

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK