Якщо знадобилося б усього в двох словах описати таке блюдо, як лечо, не довелося б довго думати. Помідори і перець - ось основа класичного лечо. Ця смачна заготовка відмінно підходить до м'ясних і овочевих страв, добре зберігається і не складно готується, тому господині часто заготовляють лечо на зиму.
Нескладним і смачним рецептом лечо хочемо поділитися і ми. Ніяких мудрованих приправ, тільки основа плюс мінімум необхідних інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Болгарський перець - 2,5 кг
- Помідори - 2 кг
- Цукор - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Сіль - 1 ст. л.
- Оцет - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Спочатку пропустіть через м'ясорубку помідори.
- Болгарський перець наріжте великими шматочками.
- Додайте до них цукор і сіль.
- Поставте на плиту і доведіть до кипіння.
- У каструлю налийте олію і покладіть болгарський перець.
- Знову доведіть до кипіння і варіть протягом 30 хвилин.
Читай также: Консервация из груш на зиму: 4 вкусных рецепта
7. Перед тим, як зняти каструлю з плити додайте ложку 9% -ного оцту.
8. Гаряче лечо розлийте по простерилизованним банкам і закрутіть стерильними кришками.
Смачного!