Які продукти здатні прискорити рост волосся

Фото: www.istockphoto.com 

Гарне волосся - це здорове волосся. Але його товщина і густота закладені на генетичному рівні. А ось вплинути на їх блиск, силу кореня, попередити посічені кінчики і надати волоссю доглянутого вигляду в наших силах. Щоб зміцнити структуру волосся, діяти потрібно зсередини. Ось продукти, які слід включити в раціон для швидкого росту волосся.

Лосось 

Лосось - джерело вітаміну D, протеїну і омега-3 жирних кислот. Всі ці мікроелементи надають волоссю блиску і зміцнюють їх на клітинному рівні, що дозволяє їм рости швидше. Риба також містить вітамін В12 і залізо, що сприяють зміцненню шкіри голови. Готуйте лосось біля 2 разві на тиждень, цього буде достатньо. Це можуть бути міні бургериомлет з лососемпиріг зі шпинатом та лососем або млинці

Жовтий перець

Читай также: Чем полезны овощи желтого цвета

Впоратися зі стресом і зміцнити імунітет - причини нездорового вигляду волосся - допоможе жовтий перець, як джерело безлічі антиоксидантів. Їх в складі жовтого перцю в 5 разів більше, ніж в апельсинах. Завдяки цьому овочу значно зміцняться волосяні фолікули і перестануть сіктися кінчики.

Устриці

Устриці - джерело цинку, який дуже важливий в процесах білкового обміну. Завдяки цинку волосся стають щільними і набувають здоровий блиск. Всього лише один молюск з лишком покриває щоденну потребу організму в цинку.

Фото: www.istockphoto.com 

Яйця

Яйця містять білок, біотин і вітамін В12, які дадуть волоссю силу, зростання і блиск. При цьому, йсти яйце слід цілком, разом з жовтком. А ось велика кількість білка може блокувати засвоєння біотину в організмі. Рекомендована доза яєць для вливу на волосся - 3 штуки на тиждень.

Мигдаль

Мигдаль - джерело поліненасичених жирних кислот, які є будівельним матеріалом для клітинних мембран. Вони допомагають утримувати вологу всередині клітин, а значить волосся буде виглядати наповненими і доглянутими. Мигдаль ─ джерело біотину (в жмені мигдалю міститься майже третина добової норми).

Насіння

Читай также: Чрезмерно выпадают волосы? Пересмотрите питание

Насіння соняшнику містить багато вітаміну Е, який підтримує нормальну роботу серця і здоров'я судин, а також підсилює приплив крові до шкіри голови. Насіння багаті селеном, який є натуральним захистом від шкідливого ультрафіолету та інших негативних факторів навколишнього середовища.

Фото: www.istockphoto.com 

Авокадо

Авокадо - чемпіон за вмістом вітамінів і мікроелементів. Він містить вітаміни А, С, Е, D, Р і К, а також вітаміни групи В, калій, кальцій, натрій, фосфор і магній. Регулярне (1-2 рази на тиждень) включення в меню хоча б четвертинки авокадо помітно простимулює зростання і оновлення волосся, додасть їм життєву силу і блиск, захистить від сухості і ламкості. А можна включити авокадо в щоденні страви і приготувати, наприклад, салатяєчнюсуп, багато яких смачних страв можна приготувати з авокадо

Батат

Ця солодка картопля містить бета-каротин ─ «еліксири молодості» - і вітамін А у великій кількості. Недолік цього вітаміну може призвести до лущення шкіри голови, освітою лупи і випаданням волосся.

Читай также: 10 базовых продуктов для красоты и молодости

Нехай ваше волосся буде сповнене життєвої сили та краси! 

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 10 найбільш важливих продуктів для краси, а також про те, як їжа наодинці впливає на здоров'я


Давайте  дружити! Ось наш ФейсбукPinterestТелеграм. Додавайтеся!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK