Фото: https://kuchnialidla.pl/
Хочете справжній шоколадний десерт? Відкрийте для себе глибокий смак шоколаду та м’який центр мафинів у стилі брауні!
Складові:
- шоколад 70% - 125 г
- молочний шоколад 46% - 125 г
- вершкове масло - 115 г
- борошно пшеничне - 60 г
- какао - 30 г
- яйця - 2 шт
- цукор - ½ склянки
- сіль – щіпка
також знадобиться:
- духовка, розігріта до 180°С
- форми для кексів
- міксер
Спосіб приготування:
- Форму для мафінів змастити маслом (силіконові форми змащувати не потрібно).
- 70% шоколад подрібніть на дрібні шматочки і розтопіть його разом з вершковим маслом на водяній бані. Залишити остигати.
- У другу миску просіяти борошно, какао і сіль. Відставляємо.
- За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром близько 5 хвилин, поки вони не стануть пишними і кремоподібними. Зменшуємо швидкість міксера і повільно вливаємо шоколадну масу. Вимикаємо міксер і додаємо суміш сухих інгредієнтів.
- Інтенсивно перемішайте все силіконовою лопаткою, поки інгредієнти не з’єднаються (не перемішуйте занадто довго).
- Вилийте тісто в підготовлену форму, заповнюючи її приблизно на ¾ висоти. Покладіть 46% плиточку шоколада у кожен мафін.
- Поставте мафіни в духовку і випікайте 15 хвилин.
Читай также: Діти будуть у захваті: рецепт піци з шоколадом
УВАГА! Ми не тримаємо кекси в духовці занадто довго, оскільки це призведе до їх висихання. Вийміть мафіни з духовки і відставте остигати.
Смачного!