Мегашоколадно: рецепт мафинів а-ля брауні

Фото: https://kuchnialidla.pl/

Хочете справжній шоколадний десерт? Відкрийте для себе глибокий смак шоколаду та м’який центр мафинів у стилі брауні!

Складові:

  • шоколад 70% - 125 г
  • молочний шоколад 46% - 125 г
  • вершкове масло - 115 г
  • борошно пшеничне - 60 г
  • какао - 30 г
  • яйця - 2 шт
  • цукор - ½ склянки
  • сіль – щіпка

також знадобиться:

  • духовка, розігріта до 180°С
  • форми для кексів 
  • міксер

Спосіб приготування:

  1. Форму для мафінів змастити маслом (силіконові форми змащувати не потрібно).
  2. 70% шоколад подрібніть на дрібні шматочки і розтопіть його разом з вершковим маслом на водяній бані. Залишити остигати.
  3. У другу миску просіяти борошно, какао і сіль. Відставляємо.
  4. За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром близько 5 хвилин, поки вони не стануть пишними і кремоподібними. Зменшуємо швидкість міксера і повільно вливаємо шоколадну масу. Вимикаємо міксер і додаємо суміш сухих інгредієнтів.
  5. Інтенсивно перемішайте все силіконовою лопаткою, поки інгредієнти не з’єднаються (не перемішуйте занадто довго).
  6. Вилийте тісто в підготовлену форму, заповнюючи її приблизно на ¾ висоти. Покладіть 46% плиточку шоколада у кожен мафін.
  7. Поставте мафіни в духовку і випікайте 15 хвилин.

Читай также: Діти будуть у захваті: рецепт піци з шоколадом

УВАГА! Ми не тримаємо кекси в духовці занадто довго, оскільки це призведе до їх висихання. Вийміть мафіни з духовки і відставте остигати.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK