Ця смачна закуска є в меню багатьох ресторанів. Але і в домашніх умовах засмажити сир - реально.
Добре, якщо ви знайдете в магазині спеціальний сир для смаження. Він так і називається. А якщо такого продукту немає, то купуйте камамбер, сулугуні, моцареллу, бринзу, адигейський або голландський сир. А далі - обирайте рецепт.
Перший спосіб - у паніровці
Читай также: На вес золота: 9 самых дорогих сыров мира
На півкіло сиру візьміть 40 грам борошна, 1 яйце, 1 столову ложку вершків від 30 відсотків жирності, 3 столові ложки панірувальних сухарів і оливкове масло.
Зчистіть з сиру скоринку, якщо вона є. Наріжте його невеличкими брусочками. Збийте яйце з вершками. Обваляйте сир в борошні, потім в яйці і в панірувальних сухарях. Обсмажте сир на оливковій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
Другий спосіб - без паніровки (для халумі і твердих сортів сиру)
Для смаження сиру вам знадобиться оливкова олія - 2 ст. ложки, кілька гілочок чебрецю або розмарину.
Розігрійте в сковороді олію, додамо кілька гілочок чебрецю або розмарину і почекайте, поки з'явиться приємний аромат. Тепер приберіть гілочки в сторону. Викладіть сир, порізаний невеличкими пластинами і смажте буквально 3-4 хвилини з одного, а потім з іншого боку. До рум'яного кольору. Після того, як сир обсмажений з обох сторін, накрийте сковороду кришкою, буквально на пару хвилин, щоб він просочився ароматом трав.
Читай также: ТОП-10 соусов мира с рецептами
Подається смажений сир з соусом - журавлинним, апельсиновим або брусничним.
Смачного!