Фото: www.istockphoto.com
Які тільки страви не готуються в кабачковий сезон: кабачки смажені, тушковані, кабачкові оладки, млинці, запіканки і навіть торти. І навіть маффіни!
Інгредієнти:
- 1-2 молодих кабачка вагою 300-350 г
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1,5 склянки борошна
- 2 середні цибулини
- 1,5 ч. ложки розпушувача
- 1 ч. ложка солі
- 1 ч. ложка цукру
- 1 ч. ложка насіння кунжуту
- Рослинна олія - для смаження
Спосіб приготування:
- Вершкове масло нарізаємо шматочками і залишаємо до розм'якшення.
- Кабачок промиваємо, відрізаємо кінчики і крупно натираємо. Найзручніше натерти кабачок в застелену марлею миску. Трішки солимо. Коли кабачки дадуть сік, з'єднуємо кінці марлі і віджимаємо його.
- Цибулю дрібно ріжемо, розтаплюємо рослинне масло на сковороді, кладемо цибулю, знижуємо вогонь до середнього і, помішуючи, обсмажуємо до жовтуватого кольору. Викладаємо на тарілку для охолодження.
- Чайну ложку вершкового масла відкладаємо для змазування формочок (якщо вони у нас не силіконові, яким це не потрібне). Решту масло збиваємо до білого кольору, додаємо яйця, цукор, сіль і збиваємо все разом.
- Всипаємо просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і ретельно вимішуємо тісто.
- Неширокими смужками нарізаємо впоперек бекон і додаємо в тісто. Сюди ж - обсмажену цибулю.
- В останню чергу додаємо в тісто тертий кабачок і вимішуємо ще раз.
- Форми для кексів змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном. Тісто ложкою викладаємо в формочки, посипаємо кунжутом.
- Ставимо формочки на невелике деко або в форму для запікання, в яку наливаємо трохи води. Ставимо в розігріту до 200 ° духовку.
- Маффіни зазвичай випікаються за 23-25 хвилин, але перевірити готовність не завадить.
- Можна з цього тесту випекти і один великий кекс, але він повинен бути в духовці довше - 30-35 хвилин.
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Что нужно знать о кабачках, прежде чем их покупать
Подавайте кабачкові маффіни з домашнім майонезом або якимось легким соусом. Наприклад, голландським.
Смачного!