Кабачкові маффіни з беконом: покроковий рецепт

Які тільки страви не готуються в кабачковий сезон: кабачки смажені, тушковані, кабачкові оладки, млинці, запіканки і навіть торти. І навіть маффіни!

Закусочні маффіни з кабачків, з цибулею і беконом - відмінний варіант літнього вечері або страви, яке буде доречна на пікніку.

Інгредієнти:

  • 1-2 молодих кабачка вагою 300-350 г
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки борошна
  • 2 середні цибулини
  • 1,5 ч. ложки розпушувача
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка насіння кунжуту
  • Рослинна олія - ​​для смаження

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло нарізаємо шматочками і залишаємо до розм'якшення.
  2. Кабачок промиваємо, відрізаємо кінчики і крупно натираємо. Найзручніше натерти кабачок в застелену марлею миску. Трішки солимо. Коли кабачки дадуть сік, з'єднуємо кінці марлі і віджимаємо його.
  3. Цибулю дрібно ріжемо, розтаплюємо рослинне масло на сковороді, кладемо цибулю, знижуємо вогонь до середнього і, помішуючи, обсмажуємо до жовтуватого кольору. Викладаємо на тарілку для охолодження.
  4. Чайну ложку вершкового масла відкладаємо для змазування формочок (якщо вони у нас не силіконові, яким це не потрібне). Решту масло збиваємо до білого кольору, додаємо яйця, цукор, сіль і збиваємо все разом.
  5. Всипаємо просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і ретельно вимішуємо тісто.
  6. Неширокими смужками нарізаємо впоперек бекон і додаємо в тісто. Сюди ж - обсмажену цибулю.
  7. В останню чергу додаємо в тісто тертий кабачок і вимішуємо ще раз.
  8. Форми для кексів змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном. Тісто ложкою викладаємо в формочки, посипаємо кунжутом.
  9. Ставимо формочки на невелике деко або в форму для запікання, в яку наливаємо трохи води. Ставимо в розігріту до 200 ° духовку.
  10. Маффіни зазвичай випікаються за 23-25 ​​хвилин, але перевірити готовність не завадить.
  11. Можна з цього тесту випекти і один великий кекс, але він повинен бути в духовці довше - 30-35 хвилин.

Читай также: Что нужно знать о кабачках

Подавайте кабачкові маффіни з домашнім майонезом або якимось легким соусом. Наприклад, голландським.

Смачного!