Фото: www.istockphoto.com
Влітку не хочеться довго возитися на кухні. Навіть коли йдеться про, мабуть, саму довгоочікувану випічку – зі свіжими фруктами.
І якщо пирогами, де фрукти втоплені в тісто дольками чи кусочками наших досвідчених гурманів, уже не здивувати, то цей простий абрикосовий пінник зможе довести вам, що абрикосовим може бути повністю весь пиріг, а не окремі його частини.
В абрикосовому піннику фруктами просочений кожний кусочок, оскільки готується він із свіжоприготовленого абрикосового пюре.
Складові:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сахар – 6 ст. л.
- Мука - 100 г
- Абрикоси - 500 г.
- Сіль - 1 щипка
- Вершкове масло - 5 г
- Сухарі панірувальні – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Спершу підготуйте плоди, абрикоси вимийте, відокремте кісточки та подрібніть плоди з 1 ст. л. цукор. до пюреподібного стану
- Збийте жовтки із 4 ст. л. цукор. З'єднайте жовтки з мукою, що просіює.
- Додати абрикосове пюре.
- Збийте білки зі щипкою солі, додайте 1 ст. л. цукру і збивайте ще 7 хвилин|мінути|.
- З'єднайте білки з абрикосово-жовтковою масою, знизу догори.
- Форму змастіти олією і присипте сухарями. Викладіть масу у форму.
- Випікати пінник при 180°C 30-40 хвилин.
- Дайте трохи відпочити. Подавайте, прикрасивши половинками абрикосів та присипавши цукровою пудрою.
Смачного!
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Сезон абрикосів: 4 десерти з цього корисного плоду
Нагадаємо, раніше ми розповідали які десерти з абрикосами краще приготувати.