Фото: https://istockphoto.com
Колір посуду здатний вплинути на смак їжі і напоїв, які ми вживаємо, - до такого висновку прийшли вчені Оксфордського університету і політехнічного університету Валенсії.
У їх дослідженні взяли участь 57 чоловік, яким було запропоновано оцінити гарячий шоколад, що був поданий в різних за кольором (білих, червоних, помаранчевих та бежевих) чашках.
Напій був приготований абсолютно однаково, проте більшість опитуваних віддали перевагу напою в помаранчевій чашці, помітивши, що саме в ній гарячий шоколад мав більш насичений смак і аромат.
Фото: https://istockphoto.com
Чому помаранчевий колір такий апетитний?
Помаранчевий - колір оптимізму, стимулюючи головний мозок, він пробуджує творчий потенціал, піднімає настрій.
Фото: https://istockphoto.com
Він відповідає за травну систему, нормалізує функціонування сечостатевої системи, підвищує лібідо. Цей колір, дратуючи рецептори, збуджує апетит, тому на помаранчевій кухні і їсти хочеться частіше, і в помаранчевому посуді їжа стає смачнішою.
Читай также: 3 знаки Зодіаку, які обходять кухню десятою дорогою
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вливають на організм помаранчеві та червоні фрукти та овочі та як приготувати апельсиновий конфітюр "Помаранчеве диво".
Будьте здорові!