Твоя Банка – домашні десерти, що роблять щасливими

Неймовірно смачні десерти від торгової марки Твоя Банка зроблять кожен день особливим. Зустрічайте ранок чашечкою кави з карамеллю або лимонним курдом, балуйте себе найніжнішим повітряним зефіром протягом дня, або отримайте справжню насолоду, повільно, ложечка за ложечкою, ласуючи тірамісу за романтичною вечерею.

Про свої солодкі шедеври нам розповіла їх творець – Анна Дзюба, засновниця ТМ Твоя Банка.

Як народжувалася Ваша любов до кулінарії, а зокрема, до незвичайних солодощів?

Так склалось, що в моїй родині готують всі – чоловіки і жінки – залюбки і смачно. Всі дні народження святкувались з розмахом, пишними застіллями з безліччю страв, що починали готуватись за декілька днів наперед. В такій гастрономічній атмосфері у мене не було жодних шансів не захопитись кулінарією – свій перший десерт, яблучний бісквіт, я приготувала коли мені ледь виповнилось 9 років. І хоча він погано піднявся та трохи підгорів, саме з нього почалось моє захоплення, яке тепер стало улюбленою роботою.

Виходить, що кулінарія – це Ваше хобі, яке переросло у власну справу?

Так, і серед моїх друзів та знайомих це нерідкість, багато з них покинули «престижні» офісні роботи, щоб розпочати власний бізнес.

А коли саме виникла думка робити десерти на замовлення? З чого починали?

Коли я вже напрактикувалася та набралася досвіду, я зацікавилась смаколиками, яких ніколи не готували у нас вдома. Адже, як правило, наші мами та бабусі притримуються рецептів радянської школи: наполеон, медовик, пташине молоко, струдлі… а мені хотілось спробувати приготувати щось нове, нетипове для нашого смаку.

Першим таким десертом став зірка італійської кухні, неповторний Тірамісу! На відміну від бісквіту, цей десерт підкорився мені одразу, і поступово став моєю коронною стравою, яка ніколи не залишалась в холодильнику на другий день. Більше того, зникала з тарілки в лічені хвилини після подачі до столу! Саме з тірамісу, а точніше з трьох його різновидів, і починалась Твоя Банка.

Кому ж належить ідея подачі десерту в порційних баночках сказати важко, особисто я познайомилась з нею прочитавши статтю про дівчину-кондитера Санію з Пітера, яка готує тірамісу та чізкейки в баночках, і теж починала свою справу з нуля.

Кому вдячні за підтримку в реалізації свого задуму?

Від задуму до створення Твоєї Банки минув майже рік, сповнений сумнівами та ваганнями. Весь цей час головним мотиватором і «чарівним пенделем» водночас, був мій коханий чоловік Андрій, який вірив в успіх Твоєї Банки більше, ніж я сама і не дав відмахнутись від своєї мрії.

Ви готуєте вдома? Хто вам допомагає?

Твоя Банка на сьогодні – домашня кондитерська. Хоча, протягом року роботи назбиралось стільки кондитерського обладнання і замовлень, що тепер звичайна хатня кухня більше схожа на міні-цех. А головний помічник у моїй роботі, так би мовити, моя права рука – це 20-ти кілограмовий планетарний міксер Kichen Aid, який збиває найповітряніший зефір та замішує найпухкіше тісто. Чоловік допомагає з логістикою та закупками, працює другим пілотом на виставках та фестивалях.

Які саме смаколики від ТМ Твоя Банка можна у вас придбати?

На початку існування бренду Твоя Банка, наші клієнти могли замовити лише десерти в баночках: спочатку це були три види тірамісу, потім до них приєднались карамельно-грушева панна котта та брауні на темному пиві. Сьогодні, окрім десертів, готуємо зефір ручної роботи, також активно розвивається та користується популярністю наша гастрономічна лінія, представлена двома видами продукції – це вершкова карамель (кавова, лавандова і солона) та англійський заварний крем «курд» на фруктових соках (лимонний, апельсиновий та вишневий). На відміну від десертів, це продукти тривалого зберігання, до того ж досить універсальні в застосуванні: ними можна доповнити сніданок, використати в домашній випічці в якості крему, полити морозиво та навіть куштувати з сирами.

Аню, звідки черпаєте натхнення для створення своїх кулінарних шедеврів?

Наш час розвинутих технологій та Інтернету надзвичайно благодатний для людей, які хочуть опанувати нові вміння, здобути нові знання. Тож відсутність кулінарного диплому (за фахом я лінгвіст), я компенсую постійною самоосвітою і вдосконаленням навичок. Зараз достатньо вільних ресурсів, присвячених кулінарній темі – всесвітньо відомі кондитери ведуть свої блоги, знімають відеоролики, де діляться рецептами і професійними секретами. Та більше ніж вони, мене надихають мої співвітчизники, колеги-кухарі, люди з безмежним ентузіазмом та захватом до улюбленої справи, з якими я мала честь познайомитись на фестивалях та ярмарках. Саме вони, на рівні з рестраторами, розвивають гастрономічну культуру в Україні.

Як обираєте інгредієнти для смаколиків?  

Тут все просто: коли обираєш найкраще, помилитись неможливо. Наприклад, секрет найсмачнішого тірамісу полягає в якості сиру маскарпоне, який по-суті і є головним інгредієнтом. Хоча сьогодні цей сир представлений майже в будь-якому супермаркеті, та вибрати серед безлічі правильний не так просто. Поділюсь секретом з читачами порталу Food&Mood: справжній сир маскарпоне має бути виготовлений виключно з вершків і мати жирність не менш ніж 60%.

Дякую за цінну пораду! Що Ви найбільше любите у своїй роботі?

Важко виокремити щось одне, адже кожен аспект моєї роботи приносить мені задоволення: і процес приготування десертів, і опрацювання нових рецептур. Навіть закупки та вирішення організаційних чи логістичних питань. Мабуть, так буває, коли знаходиш своє покликання.

Неймовірний заряд позитивних емоцій отримую від участі в гастромаркеті Всі.Свої, коли можна особисто пригостити і розповісти про свої смаколики покупцеві. А до того ж, це чудова нагода поділитись досвідом, ідеями зі своїми колегами в нашій смачній і творчій царині.

Як плануєте розвивати свою справу у майбутньому?

Наступним кроком в розвитку бренду Твоя Банка стане переїзд на професійну кухню, що дозволить справитись зі зростаючою кількістю замовлень, а логічним продовженням стане відкриття повноцінної кондитерської-кав’ярні.

Як  бажаючі можуть зробити у вас замовлення?

Замовлення можна оформити через наші сторінки в соціальних мережах Facebook та Instagram або напряму за телефоном 095 130 88 77. Також весь асортимент вершкових карамелей можна знайти у крамниці Dobro Store на Подолі, Верхній Вал 16/4.

Які спеціальні пропозиції приготували до свята Пасхи і що побажаєте нашим читачам?

Вже другий рік поспіль до свята світлого Воскресіння Хрестового наші клієнти можуть замовити у нас ароматні пасочки, приготовані за старовинним сімейним рецептом. Як і інша продукція Твоя Банка, наш великодній хліб порадує не тільки своїм смаком, а й стане справжньою прикрасою святкового столу.

В переддень цього надзвичайно важливого для кожного українця свята, особисто хочу побажати кожному взаєморозуміння і гармонії як з близькими, так і з собою. Шукайте і знаходьте натхнення в кожному дні.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK