Українські равлики у французьких делікатесах

Щоб відчути шарм Франції і зануритися у її романтику не обов’язково вирушати у подорож – атмосферу Парижу у вас вдома створять страви з равликів, доповнені келихом гарного вина. Ви не прогадаєте, якщо приготуєте легендарне ескарго самостійно або придбаєте готові напівфабрикати з равликів українського виробництва від компанії "USH (Ukrainian Snail Holding)". Сергій Данілейко, її засновник,  мріє, щоб кожен українець познайомився з французькою кухнею та оцінив її традиційні страви, сьогодні він розповів нам про своє господарство по вирощуванню середземноморських та африканських равликів.

Сергію, ви першими в Україні почали займатися дуже екзотичною, як для українців, справою – вирощуванням равликів. Чи пам’ятаєте, коли вперше скуштували їх самі і якими були ваші враження?

Так, пам’ятаю, це було у Франції. Вперше я скуштував страви з равликів з дружиною в Парижі, в улюбленому ресторані Луі де Фюнеса, Шартьє. Враження були неймовірними, такого смаку не куштував до сих пір.

А коли задумались над тим, щоб навчитися їх вирощувати вдома, в Україні?

Вже через пару місяців після приїзду з Франції. Одного разу я сидів в Інтернеті та шукав альтернативні види доходу і побачив, що в тій же, наприклад, Польщі є біля 800 ферм по вирощуванню равликів. Проаналізувавши попит та пропозицію на європейському ринку я зрозумів, що це дуже перспективний напрямок, оскільки попит на цей продукт у Європі сягає 300000 тонн, а пропозиція – лише 150 тисяч тонн.

З чого почали?

Звичайно, з навчання. Оскільки вирощування равликів в Україні на той час було справжнім ноу-хау, поїхав переймати досвід у європейських країнах. Відвідуючи різні семінари та ферми в Латвії, Польщі та Італії, я отримав теоретичну базу та на власні очі побачив як потрібно організовувати роботу на господарстві по вирощуванню равликів. Тоді ж закупив маточні стада, а також технологію вирощування равликів та виготовлення спеціального корму для них.

Де саме знаходиться ваше фермерське господарство та як ви обирали територію для цих цілей?

Я проживаю в Полтаві, відштовхуючись від цього господарство облаштували недалеко, знаходиться воно в селі Войнівка, Чутівського району, Полтавської області. Обрав це місце за зручність проїзду, доступ до води, електроенергії, а також за наявність асфальтованої дороги до ферми. Всі ці моменти мають виняткове значення.

А як середземноморські та африканські равлики почувають себе в умовах української зими?

Вони відмінно зимують в спеціальних холодильних камерах.

Розкажіть читачам про користь та смакові якості м’яса равликів.

На жаль, більшість українців ніколи не куштували страв з равликів, а це дійсно дуже смачно, варто спробувати кожному. Саме м'ясо містить велику кількість білків (їх у равликах навіть більше, ніж у курячих яйцях), у ньому багато вітамінів (А, В1, В2, B6, B9, B12, РР, Е, К), мікро- і макроелементів (кальцій, магній, калій, фосфор, мідь, залізо, цинк, селен, натрій). Вживання равликів у їжу сприяє нормалізації роботи травної та нервової систем, покращує обмін речовин. Страви з равликів радять включити у свій раціон всім, хто веде активний спосіб життя, дітям та людям зі зниженим імунітетом.

Що можете сказати про застосування равликів у косметології?

Це дуже перспективний напрямок, який ми плануємо розвивати і вже багато для цього зроблено. Наразі розробляємо машину, яка робитиме забори слизу равликів для фармацевтичних компаній, оскільки завдяки своїм унікальним відновлювальним властивостям він входить до складу багатьох косметичних засобів. Так, у складі слизу равликів є колаген, еластин, алантоїн, гліколева кислота і антимікробні пептиди, які надзвичайно ефективні проти розтяжок, шрамів, акне та дарують шкірі молодість і природну красу.

Вам є чим пишатися – ви поставляєте свою продукцію у ліпші ресторани нашої країни та отримали схвальні відгуки від найкращих поварів України…

Так, троє з п’яти кращих кухарів України дали вищу оцінку, після чого ресторани активно замовляють нашу продукцію.

Ви пропонуєте уже готові до приготування равлики за різними рецептурами, розкажіть про це детальніше.  

Наше фермерське господарство вирощує та переробляє равликів, ми маємо закритий цикл виробництва. Пропонуємо два види равликів: маленький сірий та великий сірий (так їх називають у Франції). Зокрема, у нас можна придбати очищене філе равликів (без печінки та кишечника), заморожених равликів з мушлями та готові напівфабрикати з різними соусами. За основу ми взяли два класичних соуси: бургундський (часник, петрушка, цибуля шалот) та каталонський (кінза, часник, мигдаль, цибуля шалот), а також розробили два нових: азіатський гостро-солодкий (часник, кінза, чілі) та особливий, як на мій погляд, соус з білими грибами (білі гриби, часник, вершки). Розробляли рецептуру два професійних повара, француз та українець.

Як замовити та де можна придбати вашу продукцію?

Можна зробити замовлення у нас на сайті, або завітати до однієї з торгівельних мереж: «Ашан», «Новус», «Winetime», «Арсен», «Сантим», «Копійка», «Восторг», «Cпар», «Класс». Також наших равликів готують у таких ресторанах: «Форест», «Корал», «Априори Гринфилд», «Виски корнер», «Шейд», «Верхоли», «Щербет» та ін.

Запрошую долучатися до наших соціальних мереж: Facebook та Instagram.

Ваші побажання нашим читачам.

Бажаю прожити життя так, щоб потім захотіти прожити кожну його мить знову так само!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK