Від дідуся до онуків, від онуків — до людей: спадкоємність як основа бізнесу

Зазвичай по мірі того, як спливають зимові дні, збільшується бажання вести здоровий та активний спосіб життя, вживати корисні продукти. Тому за порадами Food&mood звернувся до Володимира Волкова, очільника ТМ Онука, яка виготовляє лише корисну продукцію. Володимир Василійович керує сімейним підприємством, можливо, тому і бесіда вийшла по-сімейному тепла та змістовна.

- Розкажіть, будь ласка, з чого все починалося, як з’явилася саме така назва?

- З великим теплом я згадую часи, коли ми з моїм дідусем ходили на квіткові поля, погожими літніми днями сиділи на сонечку та спілкувалися, пили прохолодне молоко з медом та їли свіжовипечені бабусині пиріжки. Це моменти справжнього щастя!

Мій дідусь все життя був пасічником, все життя провів, спілкуючись з бджолами. Навіть коли він пішов на війну, у кожному листі питав бабусю про те, як поживають його бджілки. Він їх любив. Звісно, не так сильно як нас, але все ж таки дуже любив. Дідусь, здається, знав про них усе, що тільки можна було знати: що вони люблять, а чого бояться, де їм можна літати, а де не слід, як їх полікувати, коли вони хворіють та що їм треба сказати якщо їм сумно.

Він розповідав мені численні історії про бджіл, познайомив мене із піонером раціонального бджільництва Петром Прокоповичем, та відкрив для мене таємний світ бджолярів. Але головне – він поважав своїх бджіл, ніколи не хотів зробити і не робив їм шкоди і завжди був вдячний їм за їх кропітку працю.

У назві «Онука» відображена любов до рідних, сім’ї, справи свого життя. Сама продукція є продовженням сімейних цінностей, адже виготовляється з найякісніших продуктів із душевним теплом, як це роблять мами та бабусі вдома.

- А якою була перша продукція?

- Починали з печива, як улюбленого смаколика до чаю з медом. Підприємство родинне, на ньому працюють четверо дітей і п’ять онуків, усі люблять готувати кондитерські вироби.

- Де знаходиться виробництво та скільки людей працює у вашій команді зараз?

- Виробництво у Києві, але його розділено на дві потужності, які окремо виробляють гранолу і крутони та печиво і батончики. Також в Херсонській області знаходиться виробництво соусів, консервації, та в’ялених овочів, яка має назву “Екоферма Онука”. Всього на виробництві працює 30 чоловік.

- Гранола? Це дуже корисно!

Гранола традиційна їжа для сніданку в Америці. Вона містить вівсяні пластівці, горіхи, сухофрукти, мед, і все запікається до хрусткого стану. Гранола містить клітковину і мінімум цукру, допомагає поліпшити обмін речовин в організмі. Якщо додати в неї насіння льону, то така гранола корисна тим, що покращує травлення, харчові волокна запобігають появі запорів.

На даний момент у нашому асортименті є 7 видів граноли: гавайська, східна, шоколадна, кокосова, ягідна, горіхова та салатна.

- Салатна — це солона? Як виникла така ідея?

- Спілкуючись постійно з нашими клієнтами, особливо на щотижневому заході “Корисний четвер”, ми з’ясували, що споживачі хотіли б додатково куштувати гранолу в обідній час, додаючи її до салатів. Так виникла ця ідея із солоною гранолою і ми її вдало реалізували.

- Розкажіть про своє печиво – з чого його випікаєте і чому воно таке смаче?

- Смак печива залежить від якості продуктів, з яких воно виробляється. Ми для свого печива використовуємо лише якісне борошно, справжнє вершкове масло, додаємо натуральні соки та фрукти, овочі.

- Як взагалі розробляли рецептуру, багато було експериментів?

Знаєте, ми експериментуємо і досі. Коли ідеї почали вичерпуватись, ми створили такий вечір зустрічей, як “Корисний четвер”, де ми зустрічаємось з клієнтами і експериментуємо вже разом з ними.

- Що нового ви запропонуєте на ринку корисної їжі в 2018-му?

- Ми кожного кварталу виводимо на ринок новий продукт. Яскравим прикладом цього є гранола, яку “Онука” одна з перших вивела на ринок натуральних продуктів України. На 2018 рік заплановано вихід збалансованого сніданку із гранолою, спортивне харчування, протеїнові енергетичні батончики та нові смаки граноли. А з другої половини року на базі нового урожаю ми починаємо виготовляти різноманітні соуси та кетчупи.

- Що побажаєте нашим читачам?

Ми бажаємо читачам три речі. Перше - бути здоровими, друге - бути щасливими (робіть все, що вам хочеться і про що ви мрієте, а енергію для цих звершень ви отримаєте в наших продуктах і третє - не змінюйтесь (тримайтесь українського, вживайте українські продукти, шануйте українські традиції). Слава Україні!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK