Головні корисні властивості вишні

Фото: https://istockphoto.com

А чи знаєте ви, що пара десятків цих плодів за своєю дією аналогічні одній таблетці аспірину? Так! Мова саме про вишню, про ту саму садову культурі, яка радує наше око красивим цвітінням і дарує нам чудові кисло-солодкі і дуже ароматні плоди. 

Як вибирати вишні

Вибирайте сухі плоди без ушкоджень і гнильних точок. Обов'язково повинен бути відсутнім запах бродіння. Зберігайте вишню в холодильнику разом з плодоніжками і мийте тільки перед вживанням, це збільшить плодам термін придатності.

Чим корисна вишня

Для серця і кровоносної системи

У народі вишню прозвали "серцевої ягодою" і це не порожні слова, адже завдяки наявності Р-витамину та активних дубильних речовин в поєднанні з аскорбіновою кислотою і пігментами, вишня сприяє зміцненню кровоносних капілярів, підвищенню їх тонусу, а також зниженню високого артеріального тиску.

Для імунітету

Наявність вітаміну С захищає організм від вірусів та інфекцій, а завдяки великій кількості фітонцидів, які запобігають розмноженню бактерій, вишня вважається природним антибіотиком.

Для травлення і обмінних процесів

Читай также: Вишня – чим може бути корисна, а чим небезпечна

Вишня сприяє поліпшенню апетиту, а також навіть невелика порція вишень здатна активізувати обмін речовин, вивести токсини і поліпшити роботу органів травлення.

Для краси і молодості

Вишня широко застосовується для виготовлення косметичних масок, наприклад, вишневий сік - дуже ефективний засіб для догляду за жирною шкірою обличчя, він стягує пори, надає освіжаючий ефект і позбавляє від прищів.

Також вишневий сік ефективний при боротьбі з жирністю волосся.

Але будьте уважні, вживання вишні слід виключити людям, страждаючим на гастрит і виразку шлунка.

Фото: https://istockphoto.com

Як вживати вишню

Вишня зайняла міцне місце в кулінарії, з неї готують чудові соуси до м'яса, варять компоти, киселі. Вона добре поєднується з м'ясом, що підтвердить кожен, хто хоч раз приготував свинячий рулет з вишневою начинкою або качку в вишневому соусі У випічці вона особливо шикарна ( пироги , рулети , паски ), пудинги. А які смачні вареники з нею! Звичайно ж, вишня - це і варення, конфітюри, джеми, а настоянки та лікери просто не потребують ніякої реклами. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK