Їмо це щодня: який продукт викликає передчасні зморщки

Цукор, який ми з'їли, перетворюється в глюкозу: це норма. Молекули глюкози в ході простої хімічної реакції приєднуються до волокон протеїну: це теж звичайний щоденний процес. У ньому беруть участь і волокна колагену: цей білок робить шкіру пружною і гладенькою, граючи роль своєрідного каркаса. З віком колагену стає все менше, і цей каркас втрачає форму.

Точно так же на шкіру діє надлишок глюкози, який «склеює» волокна колагену. «Зацукрований» колаген стає жорстким, деформується, втрачає еластичність, і шкіра перестає бути пружною. Мімічні зморшки стають більш різкими, а до них додаються ті, які залишає на обличчі хід часу і ультрафіолет. 

Читай также: Почему сладкое нужно есть не после, а перед едой

Що ж робити? Відмовитися від солодкого зовсім, щоб не дати цукру поцяткована особа зморшками?

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує стежити за тим, щоб добова кількість цукру «в чистому вигляді» не перевищувало 10% від усіх калорій за день. Наприклад, якщо ви щодня споживаєте 2000 калорій, значить, норма цукру - 50 грам, тобто трохи більше 6 чайних ложок в день (або півпляшки стандартної солодкої газованої води). 

Втім, лікарі вважають, що і цієї дози забагато, особливо якщо врахувати, що в сьогоднішньому середньостатистичному раціоні занадто багато вуглеводів (які неминуче перетворюються в ту ж глюкозу). А також якщо пам'ятати, що норма цукру складається з «чистого цукру», який знаходиться не тільки в коробці рафінаду, а й, наприклад, у фруктових соках, а також у безлічі готових продуктів.

Вивчіть етикетку на пакеті мюслі або каші швидкого приготування, які ви звикли їсти щодня, і проведіть таке ж дослідження зі всіма продуктами, які щодня опиняються на вашому столі. Тримайте цукор на контролі, і тоді на вашому обличчі не буде зайвих передчасних зморшок. 

Читай также: Мед - хорошо ли он заменяет сахар?

Нагадаємо, раніше ми розказували, в яких продуктах міститься цукор та радили, як знизити вживання цукру

Будьте здорові!

За матеріалами gastronom.ru.