Меню коханця: 9 продуктів, які підвищують тестостерон

9 продуктів, які підвищують тестостерон

Читать эту статью на русском языке

Роки беруть своє і з віком на 1-2% у чоловіків щорічно знижується рівень тестостерону. А цей гормон важливий і для міцності кісток м'язової маси, і для здорової сексуального життя.

Його дефіцит тягне за собою зниження лібідо, випадання волосся, апатію, підвищену стомлюваність, погіршення пам'яті. Недолік гормону часто призводить до неправильного розподілу жиру, в результаті чого у чоловіка відбувається зміщення силуету до жіночого типу фігури.

Але не поспішайте звертатися до аптечних препаратів. Підтримати рівень тестостерону на нормальному здатне збалансоване харчування, в яке просто потрібно включити продукти, що відповідають за підвищення рівня тестостерону в крові.

1. Яйця

Фінські вчені з'ясували, що вживання курячих яєць позитивно позначається на чоловічому здоров'ї і сприяє підвищенню тестостерону. А розмови про шкоду холестерину, що міститься в жовтку - страшилка тільки для тих, хто кожен день їсть більше трьох яєць, впевнений британський дієтолог Кім Пірсон.

2. Продукти, що містять цинк

Дефіцит цього мікроелемента в чоловічому організмі може призводити до імпотенції. Щоб цього не сталося, налягайте на молюски, червоне м'ясо, м'ясо свійської птиці, квасоля і горіхи.

3. Імбир

Одне з останніх досліджень встановило, що щоденне вживання імбиру протягом 3 місяців підвищує рівень тестостерону на 17,7%.

4. Продукти з магнієм

Читай также: Кожному з нас його не вистачає: 10 продуктів, багатих на магній

Магнієм багаті квасоля, сочевиця, горіхи, насіння, цільні зерна, зелені листові овочі, шоколад. Якщо магнію в організмі мало, підвищується рівень підшкірного жиру, який, в свою чергу, пригнічує тестостерон.

5. Гранат

Це взагалі дуже важливий для чоловічого здоров'я продукт. Регулярне споживання граната може підвищити рівень тестостерону в середньому на 24%. До того ж, гранат допомагає запобігти скупченню пухлинних клітин простати.

6. Продукти з вітаміном Д

Читай также: Детское меню: ТОП-5 продуктов с высоким содержанием витамина D

Цей вітамін - один з головних для чоловічого здоров'я: його наявність в андрогенних залозах необхідна для вивільнення тестостерону, а також для захисту від надлишкового синтезу естрогену. Включіть до свого меню тунець, сардини, яловичу печінку, оселедець - і спите спокійно, тестостерон буде на рівні.

7. Оливкова олія

Вчені довели, що споживання цього масла сприяє збільшенню концентрації лютеїнізуючого гормону, який стимулює клітини в яєчках до вироблення тестостерону.

8. Лук

Брутальні мачо пахнуть НЕ французькими парфумами, вони панут цибулею. І ніяке це не «фе», адже цибулевий сік збільшує рівень лютеїнізуючого гормону, який є гормоном, відповідальним за запуск виробництва тестостерону в сім'яниках. Також цибуля благотворно позначається на виробництві сперматозоїдів.

9. Здорові жири

У синтезі тестостерону бере участь холестерин, що надходить з корисних, здорових жирів. Тому чоловіки обов'язково повинні вживати в їжу продукти, що містять жир. Його недолік в раціоні асоціюється зі зниженням рівня тестостерону.

А ось яких продуктів вам варто побоюватися, так це кави, алкоголю і сої, доведено, що вони люто знижують тестостерон.

Будьте здорові!    Давайте  дружити!