6 продуктів, яким не можна перетинати кордон

Замислюючись про подарунок з далеких країн друзям і родичам, запам'ятайте ці продукти, які ні в якому разі не можна перевозити через кордон.

І не тому що вони можуть зіпсуватися і не доїхати до адресата. Законом не передбачено вивезення цієї їжі з країн, де вони мешкають.

Дуріан, Таїланд, В'єтнам

Дуріан має огидний запах, але дуже приємний смак. Саме через його специфічний запах вивозити фрукт з Таїланду, В'єтнаму чи інших країн, де він росте, не можна. Навіть якщо вам вдасться заховати дуріан серед речей, то через багатогодинний переліт весь багаж наповниться його ароматом. А ось вироби з дуріана - чіпси, варення - везти можна цілком законно.

 

Рибний соус ниок Мам, В'єтнам

Цей соус - гордість В'єтнаму, гурмани всього світу в захваті від його смаку. Однак, цей діп, як і дуріан, має дуже різкий унікальний запах, адже готується він шляхом бродіння риби в дерев'яному посуді. Навіть добре упакований, він буде виділяти аромат на весь літак.

 

Акі, Ямайка

Акі - грушоподібний фрукт, який росте на Ямайці. І навіть його насіння вивозити за межі країни строго заборонено, аж до кримінальної відповідальності. Вся справа в тому, що цей національний фрукт містить в своєму складі отруту гіпогліцін, яка смертельно небезпечна.

 

Садова вівсянка, європейські країни

Тушки цієї маленької пташки - дієтичне, поживне і дуже смачне м'ясо. Однак, вівсянки через великий попит перебувають на межі вимирання. Тому у країнах, де вони водяться, вилов садових вівсянок заборонений і суворо карається законом. А про вивіз м'яса садової вівсянки зовсім не йдеться. 

 

Сухофрукти, Китай

Ви здивуєтесь, але такий зовсім звичний продукт як сухофрукти, вивозити з Китаю можна лише за спеціальними сертифікатами з дотриманням встановлених норм їх приготування. Без цього документа шанси провезти сухофрукти через кордон дорівнюються нулю. 

 

Гриби, всі країни

Перевозити гриби з країни в країну можна лише в консервованому вигляді. Свіжі гриби - джерела бактерій, небезпечних для здоров'я і життя людини. В крайньому випадку, свіжі гриби також повинні мати сертифікат з мокрою печаткою, де буде вказана вся інформація про вид, спосіб придбання і ціну цього продукту.

Читай также: Нові світові фуд-тренди

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страни та міста світу найбільш привабливі з кулінарної точки зору та радили, куди відправитися у відпустку справжньому гурману