Названа найкорисніша ягода

Названа найкорисніша ягода

Лікар-дієтолог, фахівець Техаського центру спортивної медицини Бена Хогана Емі Гудсон впевнена, що особливо корисними є ягоди, пише u-news.com.ua

"Вони багаті на клітковину, вітамін С і флавоноїди, які є потужним антиоксидантом", - пояснила медик і проілюструвала це прикладом. Одна чашка малини або ожини містить вісім грамів харчових волокон, що є 32% від добової норми, згідно з даними Американської асоціації серця, поділилася Емі.

Також, як відомо, клітковина поліпшує здоров'я кишечника і допомагає у травленні. Більш того, антиоксиданти в ягодах мають омолоджують властивостями, які, як заявляють учені, можуть допомогти прожити довше життя.

Адже антиоксиданти захищають клітини від вільних радикалів, які викликають окислювальний стрес і можуть привести до розвитку хронічних захворювань, таких як рак або хвороби серця. 

Читай также: Рецепт летней выпечки: тарт с черникой

Але з-поміж всіх ягід дієтолог виділила найкориснішу. На її погляд, такою є чорниця через більш високу антиоксидантну здатності. Серед інших складових, чорниця містить поліфеноли, здатні уповільнити старіння клітин.

"Ці ягоди настільки універсальні, що включати їх в раціон не складе труднощів", ​​- підкреслює Гудсон. Так, чорницю, за її словами, можна додавати в пластівці, йогурт або кашу, змішувати з соками або смузі і є окремо від усього.

Будьте здорові!         Давайте  дружити! 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, при яких проблемах добре допомагає чорника та ділилися смачними рецептами десертів з цією корисною ягодою