Битки з тюльки вважають однією з коронних страв Одеси. А секрети, як їх готувати вдома, відкрив у власному блозі ресторатор Сава Лібкін. Опублікував одразу два варіанти приготування битків з тюльки - буденний та ексклюзивний.
Щоб страва вдалася, запасіться терпінням, пише ресторатор.
Для приготування битків треба найсвіжіша тюлька, купувати яку ресторатор радить на базарі.
Рибу ретельно помити у холодній воді, очистити від нутрощів, відокремити філе від голови та кісток. Філе ще раз ретельно промити. Тепер можна готувати.
Рецепт 1 - буденний, за яким традиційно готують битки
Інгредієнти на дві порції:
Читай также: 5 трендов рыбной кухни
- філе тюльки - 300 грамів (щоб отримати стільки філе потрібно купити 750 грамів риби),
- жовток - 1 шт,
- ціле яйце - 1 шт,
- борошно - 1,5 столові ложки,
- рослинна олія - 4 ст. ложки,
- сіль - дрібка.
Приготування:
Все акуратно перемішати. На сковороді розігріти олію, ложкою викладати на неї тюльку в клярі. Обсмажити з двох сторін. Подавти биточки одразу після смаження. Прикрасити зеленню петрушки та полити лимонним соком.
Рецепт 2 - ексклюзивний, так готує Сава Лібкін
Спосіб приготування схожий на той, як готують страву під назвою acciughefritte на Амальфітанському узбережжі. Тільки італійці смажать анчоусів як у вигляді битків так і поштучно, а до панірування додають тертий пармезан.
Інгредієнти:
- Ті ж 300 грамів філе (750 гр неочищеної риби),
- 6 яєць (три використовуємо повністю, і три - тільки жовток),
- борошно - 3 ст. ложки,
- рослинна олія - 4 ст. ложки,
- сіль за смаком.
Приготування:
Розведіть рідке тісто для панірування, змішавши три яйця, три жовтки і три столові ложки борошна. Посоліть. Далі викладіть на дошку по п'ять філе тюльки, хвостиками в один бік, візьміть їх усі одразу за хвостики і опустіть рибу в паніровку. Викладайте на розігріту скорідку і смажте з двох боків.
Смачного!
За матеріалами OBOZREVATEL.