Рецепт літньої овочевої запіканки

Фото: www.istockphoto.com

Цей рецепт мало того, що ідеально підійде людям, які не бажають витрачати багато часу на приготування їжі, але ще й буде корисний для талії. Адже ця овочева запіканка – дієтична та корисна.

Складові:

  • Кабачки – 300 г.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибуля-1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир – 50 г (у нас російський).
  • Кріп – за смаком (або будь-яка зелень).
  • Сіль, перець – за смаком.

Для соусу:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко 1% – 100 мл.
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Кабачок почистіть і видаліть із нього насіння, поріжте його півкільцями тонко, а цибулю, моркву, помідор поріжте півкільцями.
  2. Форму для випікання змастіть олією, викладіть моркву із цибулею, кабачок, помідор.
  3. Посоліть і поперчіть, а потім відправте в духовку на 15 хвилин при 200 с.
  4. Коли овочі зарум'яняться, витягніть і посипте зеленню, а також залийте соусом (для приготування соусу яйця збийте, додайте молоко сіль, перець). Зверху посипте тертим сиром і знову поставте в духовку на 5-7 хвилин.

Подавайте овочеву запіканку як самостійну страву або як гарнір до м'ясних страв.

Смачного!

Читай также: ТОП-5 несладких запеканок от Food&mood

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ситну запіканку по-ірландськи , а також ділилися рецептом смачної запіканки Пармантьє.