Рибна юшка - страва з багатою історією. Причому, спільною для багатьої країн. Племена, що згодом осіли в Київській Русі, називали цю страву "юшою". Це слово пошло з найдавнішого індоєвропейського кореня jus, що означало "відвар". Причому, на санскриті yus теж ознавав бульйон, а в латинському варіанті назва з рівним успіхом застосовувалася і до відвару, і до соку.
У міру ж розвитку і подальшого поділу давньоруської мови колишня jucha стала як юшкою, так і ухою.
Своє кулінарне бачення української юшки продемонстрував відомий кулінар та популярний телеведучий Руслан Сєнічкін, який часто дивує глядачів оригінальними, смачними та не складними у приготуванні стравами.
Інгредієнти:
- Короп - 1,5 кг
- Морква - 2 шт.
- Картопля - 6 шт.
- Вода - 7 л
- Цибуля - 1 шт.
- Пшоно - 200 г
- Томати - 3 шт.
- Горілка - 50 г
- Спеції та лаврове листя - за смаком
- Соус
- Петрушка - 30 г
- Часник - 4 зубки
Спосіб приготування:
1. Розрізаємо рибу на чотири шматочки
2. Нарізаємо моркву, картоплю, цибулю.
3. У казан з водою кладемо моркву та картоплю. Приблизно 5-7 хвилин.
4. Потім кладемо рибу та додаємо пшоно, лаврове листя, цибулю, спеції.
5. Коли юшка майже готова додаємо нарізаних томатів та зелений соус. (часник та петрушку перебиваємо у блендері).
6. А також додаємо горілку та сіль за смаком.
7. Страва не буде рибною юшкою, а звичайним рибним супом, якщо на останок не додати полінце фруктового дерева (вишні), яке ще горить. Полінце слід занурити на декілька секунд у юшку.
Смачного!
Відео-рецепт рибної іюшки з горілкою
Читай также: Студенческая уха от Артема Позняка
Більше оригінальних та смачних рецептів від Руслана Сєнічкіна ви зможете знайти ТУТ