Фото: www.istockphoto.com
Буцики здавна готувалися з тіста на основі пшеничного борошна. Буцики варили у воді і підрум'янювали на маслі. Їли їх зі сметаною, медом або з цибулевою зажаркою.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне 1 стакан
- молоко 3.5 ст. ложки
- яйця 1 шт.
- сода 0.25 год. ложки
- масло вершкове 1.5 ст. ложки
- мед 3 ст. ложки або сметана 4 ст. ложки
Спосіб приготування:
- Пшеничне борошно просіюють, з'єднують з молоком, яйцями і содою, замішують тісто.
- Розкочують завтовшки 2-2,5 мм, розрізають невеликими квадратними шматочками і два протилежних кінця кожного шматочка добре зліплюють, щоб вироби були схожі на вушка. Можна залишити їх і квадратними.
- Підготовлені буцики кладуть в киплячу підсолену воду, варять 14-17 хв, виймають шумівкою, кладуть їх в сотейник з добре розігрітим маслом і злегка підсмажують.
- Буцики подають на стіл з медом або сметаною.
Смачного!