Побалувати себе: рецепт чізкейка в баночках

Фото: https://kuchnialidla.pl

У теплі дні найкраще смакує холодний чізкейк. Приготуйте його у версії, яка дозволяє легко поділитися з іншими: у практичних баночках! Полуниця, хрусткий низ з вівсяного печива і ніжний сирний шар створюють дуже смачну композицію.

Інгредієнти: 

  • вівсяне печиво - 250 г
  • ванільний гомогенізований сир - 300 г
  • сир маскарпоне - 250 г
  • вершки 30% - 300 мл
  • цукрова пудра – 1 ч. л
  • свіжа полуниця - 250 г

додатково:

  • свіжа полуниця - 30 г
  • свіжа малина - 30 г
  • свіжа м’ята – кілька листочків

Знадобиться ще: 

  • 6 банок ємністю 300 мл
  • багатофункціональний робот або міксер
  • кухонний віночок
  • ручний блендер
  • висока посудина
  • кондитерський мішок з гофрованим кінчиком (за бажанням)

Читай также: Лимонный чизкейк "Сыр с дырками" (без выпечки)

Спосіб приготування: 

  1. Збийте міцно охолоджені вершки в кухонному комбайні або міксером. Поставте в холодильник.
  2. Підготуйте основу чізкейка.  Для цього покришіть печиво в мисці, а потім покладіть на дно кожної банки (приблизно 2 столові ложки на банку). Таким чином створюємо низ.
  3. Гомогенізований сир з’єднайте в мисці з сиром маскарпоне. Перемішайте, а потім інтенсивно збивайте кухонним віночком, поки інгредієнти не з’єднаються, щоб утворити однорідну масу.
  4. Додайте збиті вершки і обережно перемішайте. Додати цукрову пудру і знову перемішати, поки цукор не розподілиться в масі. Готову масу поставити в холодильник.
  5. Тепер приготуйте соус. Помийте полуницю, видаліть плодоніжки, поріжте на дрібні шматочки і покладіть у високу тарілку. Змішайте блендером до однорідного соусу.
  6. Зберіть десерт. Викладіть сирну масу в кондитерський рукав з виїмкою. Закриваємо рукав. Розкладіть масу в банки на шар печива так, щоб вона заповнювала банки наполовину. Якщо у вас немає кондитерського мішка, розкладіть суміш по банках ложкою.
  7. На перший шар сирної маси вилити порцію полуничного соусу. Залишок сирної маси засипати в банки, заповнюючи їх майже повністю. На другий шар сирної маси виливаємо решту полуничного соусу.
  8. Готові сирники холодними в банках прикрасьте нарізаною на дрібні шматочки полуницею, свіжою малиною і свіжою м’ятою.

Смачного!

Фото: https://kuchnialidla.pl