Фото: https://kuchnialidla.pl/
Тісто філо з начинкою зі шпинату та сиру фета — це середземноморський делікатес під назвою бурек.
Складові:
- оливкова олія – 2 ст
- вершкове масло – 2 ст
- цибуля - 1 шт
- шпинат - 400 г
- сир фета - 100 г
- тісто філо - 1 пачка
- мускатний горіх - 2 щіпки
- сіль і перець за смаком
- вершкове масло - 100 г
- кунжут - 1 ст
Спосіб приготування:
- Цибулю подрібнити, часник подрібнити. На дно глибокої сковороди налити оливкову олію і обсмажити цибулю.
- Через 3 хвилини додайте шпинат і дочекайтеся його «в’янення».
- Додаємо часник. Обсмажте все, поки рідина не випарується.
- Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Відставте охолонути.
- Розтопити вершкове масло. Дістаньте тісто філо з упаковки і накрийте його вологим паперовим рушником, щоб воно не висихало. Покладіть один лист тіста на стільницю і змастіть його розтопленим вершковим маслом. Накладаємо ще один шматок тіста і притискаємо його руками.
- Знову змочуємо тісто розтопленим вершковим маслом. По довгій стороні викладіть 1/3 готової шпинатної начинки (приблизно 2-3 столові ложки).
- Покришити 1/3 сиру фета для начинки.
- Розкачуємо вздовж начинки, формуючи рулет. Готовий рулет викласти на деко, застелене папером для випічки, і згорнути в спіраль.
- Повторюйте операцію, поки не будуть використані всі листи тіста та начинка.
- Щедро намазати вершковим маслом і посипати кунжутом.
Читай также: Блюдо дня: трубочки из куриного филе, запеченные в драниках
11. Випікайте в духовці 20-25 хвилин або поки верх і краї не стануть золотистими і хрусткими.
Смачного!