Фото: https://istockphoto.com
Сезон помідорів у самому розпалі! Звичайно ж, найлогічніша страва – салат. Саме в салаті помідори не піддаються тепловій обробці і максимально зберігають свої корисні властивості. Якщо ваші звичні рецепти салатів вже набридли, ми з радістю поділимося з вами новими рецептами!
Салат "Аннета" з помідорами та запеченими баклажанами
Читай також: Вітамінний салат з помідорів та авокадо
складові
- 2 баклажани;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 3 великі помідори;
- ½ червоної цибулини;
- 1 лимон;
- ½ пучка петрушки;
- 2 зубчики часнику;
- сіль за смаком.
Приготування:
1. Спочатку розріжте баклажани вздовж навпіл і викладіть на лист, застелений пергаментом.
2. тепер змастіть їх 1 ложкою олії та поставте в розігріту до 190 ° C духовку на 20 хвилин.
3. Потім остудіть та очистіть.
4. Наріжте баклажани та помідори однаковими кубиками. Додайте до них дрібно нарізану цибулю, сік цілого лимона, рубану петрушку, подрібнений часник, сіль і масло, що залишилося, і перемішайте.
Теплий салат "В обіймах Емми" - з помідорами, оливками та фетою
Складові:
-
Читай також: Томатний джем – тренд цього року
250 г сиру фета; - 200 г хліба;
- 500 г помідорів (страва виглядатиме цікавіше, якщо взяти помідори різних кольорів та розмірів);
- жменя оливок;
- 3–4 столові ложки оливкової олії;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- ½ пучка базиліка.
Приготування:
1. Потрібно спочатку розламати фету і хліб на великі шматочки. Наріжте помідори великими часточками.
2. Змішайте ці інгредієнти з оливками у глибокій формі для випікання.
3. Тепер полийте маслом, приправте і поставте в розігріту до 180 ° C духовку на 30 хвилин.
4. Перед подачею посипте салат листям базиліка.
Салат "Хвиля" - з помідорами, крабовими паличками та сиром
Складові:
Читай також: Томатний суп для схуднення: мінус 4 кг на тиждень
200 г крабових паличок;
- 1 червоний болгарський перець;
- 2 великі помідори;
- 100 г твердого сиру;
- 1 зубчик часнику;
- 3 столові ложки майонезу.
Приготування:
1. Наріжте крабові палички, перець та помідори невеликими смужками.
2. Додайте до них тертий сир та подрібнений часник.
3. Заправте салат майонезом та перемішайте.
Смачного!