На швидку руку на Різдво: "Швабський" пиріг з копченою грудинкою

Фото: www.istockphoto.com    

Випічка, про яку піде мова, називається Träubleskuchen. З німецького Träuble перекладається як "смородина" і в класичному рецепті "Швабський" пиріг готується саме зі смородиною. Однак, є і його зимовий варіант - з копченою грудинкою.

Швидко і смачно, ситно, але не жирно - такий рецепт зимового швабського пирога. Незважаючи на те, що з начинки в ньому тільки свиняча копчена грудинка, пиріг виходить нежирним, але дуже апетитним і не важким для шлунка.

Читай также: Гости на пороге: как приготовить "Сосисочный" пирог

Складові:

  • Борошно - 190 гр.
  • Грудинка - 200 гр.
  • Молоко - 120 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Масло вершкове - 30 гр.
  • Зіра - 1 ст. ложка
  • Сіль велика - 1 ст. ложка
  • Дріжджі сухі - 8-10 гр.
  • Цукор - 1 щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Бажано, щоб всі вони були кімнатної температури. Приготуйте опару. Для цього просійте всю муку в миску. У центрі зробіть лунку і в середину складіть дріжджі і цукор.
  2. Залийте їх теплим молоком і акуратно розмішайте його з невеликою кількістю борошна. Дайте опарі постояти 15-20 хвилин в теплому місці. За цей час вона підніметься і спіниться.
  3. Додайте в тісто трохи солі. Влийте розтоплене і охолоджене вершкове масло. Вбийте одне невелике куряче яйце. Ретельно замісити руками м'яке тісто.
  4. Потім викладіть його на килимок і остаточно надайте потрібну структуру. Воно легко піддається ліпленню, але якщо злегка липне до рук, підмішати трохи борошна.
  5. Розкачайте тісто під розмір форми 26 см. Якщо у вас форма менше, сміливо ділите тісто на 2 частини. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї тісто. Найкраще випікати виріб в спеціальній низькою формі для пирогів.
  6. Копчену грудинку наріжте тонкими пластинами однакової товщини. Не поспішайте обрізати свинячу шкурку, вона при запіканні дуже апетитно хрумтить. Розкладіть грудинку по всьому пирогу.
  7. Приправте пиріг щедрою ложкою зіри. Також посипте м'ясо крупною сіллю.
  8. Залиште форму із заготівлею для підходу на 20 хвилин. Випікайте швабський пиріг близько 25 хвилин при 200 С. Після дайте йому злегка охолонути і подавайте.

Смачного 

Читай также: Пирог зимний, сытный самый: ТОП-5 рецептов от Food&mood

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з фаршем "Кручений пельменник" та ділилися рецептом цибулевого пирога від Валентини Хамайко


Давайте  дружить! Вот наш Телеграм! ;)