Рецепт заварної пасхи, що вскружить голову

Фото: www.istockphoto.com 

Напередодні світлого Великодня хочемо поділитися рецептом пасхи, яка також вийде неймовірно смачною. Але спосіб її приготування відрізняється від решти інших сирних пасок. Основною її відмінністю від традиційного рецепту є термічна обробка інгредієнтів: всі складові змішуються і підігріваються до утворення однорідної сирної маси.

Це зручно: швидше розчиняється цукор і стікає зайва рідина, а паска за структурою стає більш сирної і гладкою. І це смачно! дуже! Від такої пасочки не залишиться ані крихти!

Рецепти, поради та всю корисну інформацію до Великодня ми зібрали ТУТ. Заходьте!

Інгредієнти:  

  • Сир жирний (5-9%) - 450 г
  • Сметана 20% - 1 стакан
  • Цукор - 5-7 столових ложок
  • Масло вершкове 82,5% - 100 г
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Горілка (або коньяк) - 6-7 столових ложок (не обов'язково)
  • Цукати - жменя
  • Яєчні жовтки (сирі) - 4 штуки

Спосіб приготування: 

  1. Ізюм промити, замочити в горілці хвилин на 30 або довше. Промити, обсушити.
  2. Цукати нарізати не крупно.
  3. Сир протерти через сито, щоб він був більш однорідний (або перемолоти блендером або пропустити через м'ясорубку). Якщо сир і так ніжний, то не обов'язково.
  4. Сметану змішати з жовтками до однорідності.
  5. Розтопити в каструлі з товстим дном вершкове масло, з'єднати його з сиром. Додати сметанно-яєчну суміш. Підігрівати цю пасхальну масу на маленькому вогні, безупинно помішуючи (щоб не підгоріла і стала однорідною), приблизно, 15 хвилин. Як тільки маса стане гарячою і піде бульбашками, зняти з вогню.
  6. Додати родзинки, цукати і цукор. Добре перемішати. Остудити до кімнатної температури, іноді перемішуючи.
  7. Злити зайву воду Вистелити друшляк марлею (заздалегідь прополоскати в гарячій воді, щоб зник медичний запах) і відкинути на неї сирну масу. Дати воді стекти (залишити в друшляку на 1,5-2 ч).
  8. Пасочніцу встановити на якусь ребристу або іншу поверхню, по якій воді зручно буде стікати. Перевернути догори ногами (вузькою частиною вниз, підставою вгору). Вистелити марлею, викласти в неї сир. Накрити кришкою і поставити на неї вантаж (банку або іншу ємність з водою).
  9. Пасочніцу з вантажем прибрати в холодне місце на 24 години (можна обмежитися і 12 годинами). 
  10. Вийняти паску з пасочніци. Прибрати вантаж, акуратно роз'єднати боковинки пасочніци (не до кінця, але щоб пасці стало по-вільніше), розгорнути марлю.
  11. 11. Докласти тарілку і перекинути на неї паску. Прикрасити ягодами, шматочками цукатів або фруктів, різнобарвним мармеладом.

Смачного!   

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що клали у великодній кошик наші пращури, а також ділилися рецептом віночків з крашанками