Коли святкуємо Масляну в 2021 році

Масляна - це веселі проводи зими, осяяні радісним очікуванням близького тепла, весняного оновлення природи.

Головними атрибутами свята традиційно були - опудало Масляної, забави, катання на санях, гуляння і, звичайно ж, млинці - круглі, рум'яні, гарячі, раніше вони мали сакральне значення, оскільки являли собою символ сонця, яке все яскравіше розгоралося, подовжуючи дні.

Масляна не має фіксованої дати і щороку настає в різні дні. А все тому, що свято повністю залежить від дати Воскресіння Христового. Масляна відзначається за тиждень до Великого посту, який, в свою чергу, починається за 7 тижнів до Великодня.

У 2021 році православний Великдень припадає на 2 травня. Відповідно Масляна 2021 настане 8 березня і триватиме цілий тиждень, до 14 березня, завершуючись Прощеною Неділею. 

Великий піст починається з 15 березня і триває до 1 травня. 

Які млинці пекти в Масляний тиждень

Читай также: 3 причини, чому млинці прилипають до сковороди

В Масляний тиждень можна пекти млинці хоч кожен день. Ви можете скористатися з свого перевіреного рецепту, просто змінюючи солодкі начінки на несолодкі. А можете дивувати себе та домашніх новими незвичними рецептами млинців. Так, радимо спробувати відомі млинці фламбе, тоненьки і делікатні млинці на окропі, неповторні млинці в горошок, а може це буде цілий млинцевий торт

Смачного! 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK