3 причини, чому млинці прилипають до сковороди

Ви вже попередили всіх, що ось-ось на столі будуть гарячі млинці! Все спланували, з якими начинками будете їх подавати, виставили джеми... Справа за малим - напекти тих самих млинців. А вони - як на зло - вередують та прилипають до сковороди. Яких же помилок ви припустилися?

1. Неправильна сковорода 

Найкращі для млинців - чавунні, керамічні або сковорідки з антипригарним покриттям. Бажано - з низькими бортиками, так як в скорододці з високими краями незручно підчіплювати і перевертати млинці. Дно сковороди повинне бути ідеально рівним. Чим товщі стінки і дно, а також чим важче сковорода, тим менше буде проблем з млинцями.

Доречі ніколи не використовуйте нову сковорідку для випічки млинців.

Щоб навіть перший млинець не був "комом", треба добре розігрійти сковороду. Взагалі, початок смаження млинців має бути таким: необхідно розігріти суху сковорідку на середньому вогні, змастити маслом її дно і дочекатися першої «димки» - це неодмінна умова приготування млинців.

2. Мало масла

Читай также: Французська кухня: млинцевий торт "Крепвіль"

Найсмачніші і безпроблемні млинці виходять, якщо при їх випіканні, додавати масло (або змащувати сковороду салом), саме так робили наші бабусі. Якщо пекти млинці, не додаючи масла на сковороду, то значить, масло потрібно додати в тісто. Інакше прилипання млинчиків до сковороди - неминуче. 

Найкращий спосіб дозувати масло - змочувати в ньому кулінарний пензлик і змащувати ним скворідку.

3. "Неправильне" тісто

Мало борошна. Якщо борошна недостатньо, тісто буде рідким, а значить - йому буде складно розлучитися з поверхнею сковороди. Перевернути такий млинець просто нереально. При великій кількості борошна, є ризик спекти не млинці, а оладки.

Багато цукру. Смачні млинці не нудотно-солодкі, їх приємно занурити в мед або варення. А ось якщо переборщити з цукром в тісті, то такі млинці будуть підгорати і прилипати до сковороди.

Багато яєць. Якщо ви додасте в тісто яєць понад рецептурної норми, то ризикуєте приготувати хрусткі вафлі, а не млинці. Яйця надають тісту еластичність і щільність, і зайва кількість білка не дозволить вашим млинцям бути ніжними і м'якими. Загорнути начинку в таки млинчики буде дуже складно.

Жирне молоко. Якщо ви використовували для тіста домашнє молоко і млинці в процесі випікання прилипають до сковороди, хоча в іншому все правильно, в цьому провина високої жирністі молока. Цю проблему можна вирішити, додавши води і харчової соди на кінчику ножа. Після потрібно ретельно збити тісто і дати постояти протягом 10-20 хвилин. Вода знизить кількість жирів, сода - додасть легкості млинцям. 

Грудочки. Щоб їх не було, при приготуванні тіста потрібно додавати борошно в невелику кількість рідини, поступово доливаючи. Таким чином ви уникнете грудочок і досягнете однорідної консистенції. Після вимішування тіста, рекомендується дати йому протягом 10-15 хвилин постояти, щоб мука утворила клейкість.

Читай также: Як приготувати млинці в горошок за допомогою шприця

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати млинці фламбе з апельсиновим соусом, а також ділилися рецептом найтонших млинців, що готується на окропі. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK