7 секретів їстівних букетів від карвінг-флориста

Істівні букети - кращий подарунок влітку, бо можна дарувати одночасно і красу, і настрій, і корисні вітаміни. Як от троянди з редиски, дині та ананаса; ялинки з полуниці; реалістичні півонії з італійского шоколаду і ще багато яскравих та апетитних композицій.

Величезний асортимент сезонних ягід та фруктів прямо таки штовхає спробувати зробити якусь смачну малиново-абрикосово-виноградну композицію самотужки.

Як її майструвати? І як взагалі роблять карвінг-букети з фруктів, ягід, овочів, солінь, сиру, сала, хліба та м'яса? Кілька секретів щодо створення незвичайних букетів розкриває Ксенія Волевая - майстер з карвінгу, флорист і засновниця Happy Fruit.

#1 Про особливість ягідно-фруктових карвінг-букетів

- Коли ми обираємо подарунок, перш за все нам хочеться подарувати приємні емоції близькій людині, а значить подарувати щось незвичне. І саме карвінг букети та композиції і є тим подарунком, який здивує, а потім ще й нагодує улюбленими смаколиками. А особливість такого подарунку в тому, що це не стандартний букет живих квітів, які через декілька днів зів’януть, а букет з улюблених продуктів, він гарний і смачний.

#2 Про попит на оригінальні букети і часті замовлення

- Зараз такі композиції набирають все більшої популярності як в нашій країні, так і закордоном. Часто замовляють овочеві, м'ясні композиції для святкового столу, фуршету. Завдяки різноманітним замовленням, я вже маю великий асортимент карвінг-букетів. І найчастіше рекомендую кожному створити особливий букет, до складу якого будуть входити улюблені продукти майбутнього отримувача цього незвичного подарунку. Вага такого букету може сягати 6 і більше кілограмів. Важкенький, але незабутні емоції від такого подарунку того варті!

Хочете зробити букет самостійно - відвідайте майтер-клас з карвінгу. Я проводжу майстер-класи та навчаю мистецтву карвінгу, а в кінці МК уже майбутній карвер створює власноруч свою першу карвінг композицію!

#3 Про інгредієнти для авторських фруктово-овочевих букетів та отримувачів подарунку

Використовувати можна все: овочі, фрукти, ягоди, зелень, ароматні трави, такі як м'ята, чебрець, розмарин. Іноді додаю солодощі: мармелад, зефір, маршмелоу. Або власноруч виготовляю квіти з кондитерського шоколаду.

Такі букети можна дарувати будь-кому! Для маленького іменинника може бути букет із солодощів чи фруктовий торт, а для маленької принцеси може бути лялька, сукня якої зроблена з фруктів.

Для чоловіків – це витримані сирно-м'ясні букети або ж композиція з троянд із сала, редьки, буряка, та інших смачних інгредієнтів; а для жінки – це букет троянд з дині, кавуна, ананаса, нектарину та багато цілих різних фруктів, сирів та інших продуктів. Це також може бути повноцінний букет улюблених квітів з пластичного їстівного шоколаду.

#4 Де і які продукти брати

Продукти для моїх композицій я купую на базарі, у перевірених продавчинь, або ж в окремих спеціалізованих магазинах. Я люблю вибирати продукти нестандартні. Чим більше покручена перчина, тим цікавіше вона буде виглядати в композиції.

Багато овочів, фруктів та зелень я вирощую сама на власному городі, а потім роблю заготовки маринованих овочів за власним рецептом. Наприклад, мариную сливу, патисони, часникові стріли, огірки, яблука і т.д. Із зелені вирощую базилік, петрушку, салат і таке інше.

Склад моїх букетів дуже різноманітний. Інколи здається, що продукти не сумісні між собою, але потім в композиції вони виглядають дуже апетитно і приваблюють своєю красою.

Найбільше люблю збирати букети та композиції різних розмірів та форм в коробках, рідше загортаю в цупкий крафт-папір.

# 5 Про початок створення їстівного букету і час

Завжди починати треба з гарного настрою. І це правда. Перш за все я обираю головні продукти в композиції, а далі - це політ фантазії. Я ніколи не зможу зробити одну і ту ж композицію однаково, інгредієнти можуть бути однакові, але букети будуть зовсім різні. Тому своїх клієнтів я попереджаю, що букет не буде стовідсотково схожий на той, що на фото.

Букет можна зібрати за 40 хвилин, якщо є всі складові: ягоди, фрукти, дерев'яні шпажки тощо. Дуже легко зібрати букет для людини, яку я знаю. І мої постійні клієнти зараз мені кажуть тільки для кого це подарунок (жінка чи чоловік), а далі я сама роблю все на свій смак. І поки що мені вдається здивувати та вразити їх, адже кожного разу обов’язково це буде щось нове.

#6 Про особисті фішки та технічні моменти виготовлення їстівних букетів

Моя фішка - мій особистий почерк створення букетів, який неможливо повторити! Є у мене особисті секрети та навички, напрацьовані під час заняття карвінгом. Щось придумала, слухаючи відгуки та побажання моїх клієнтів.

Основне правило, якого я дотримуюся – це не поєднувати живі квіти з продуктами. Адже зараз усі квіти проходять певну обробку. Також в моїх композиціях мають бути присутні елементи карвінгу – це можуть бути листя з огірка чи цукіні, а може троянда чи хризантема з яблука чи сала.

#7 Поради отримувачам оригінальних їстівних букетів

Читай также: Время карвинга: что можно сделать с сезонными овощами и фруктами

Термін зберігання карвінг композицій мінімальний, адже використовуються продукти, які вже пройшли ножову обробку, тому довго зберігати їх не можна. Але якщо це букет виключно, наприклад, з солодощів чи з квітів з пластичного шоколаду, то вони можуть простояти і порадувати отримувача довше.

Зазвичай, ягоди та фрукти, попередньо вимиті, тож їх можна їсти, як і м'ясні елементи. Овочі - використати для приготування смачних салатів та рагу.

Я раджу зразу з'їсти та отримати насолоду від краси та незвичності подарунку, а також гарний настрій!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK