Гарячий шоколад: історія та користь

А даремно, адже він може мати божественний смак.

Історія гарячого шоколаду

Шоколадний напій насправді вважався божественним. Його по-особливому готували майя, ацтеки та інші народи, але не для всіх, а лише обраних. Засмажені боби какао розтирали, змішували з холодною водою, додавали гострий перець. Гарячий шоколад, яким ми знаємо його сьогодні, придумали європейці, вдосконаливши рецептуру: перець замінили цукром, а сам напій почали розігрівати, аби інгредієнти краще розчинялися. Готувати такі ласощі було не складніше, ніж запускати ігрові автомати на гроші у сучасних онлайн казино.

Користь шоколаду

У шоколаді міститься багато корисних речовин: вітаміни А, В1, D, С та Е, антиоксиданти, флавоноїди, солі калію і кальцію. Шоколад:

  • покращує настрій та підвищує життєвий тонус;
  • додає енергії і збільшує працездатність;
  • стимулює розумову діяльність і покращує пам'ять;
  • допомагає справлятися з депресивним станом;
  • запобігає серцево-судинним захворюванням.

На відміну від плиткового, гарячий шоколад містить менше цукру, отже є більш корисним.

Приготування гарячого напою

Напій готується з порошку какао, зі спеціального кулінарного або звичайного плиткового шоколаду (молочного, чорного). У будь-якому разі інгредієнти мають бути якісними, без наповнювачів та будь-яких добавок.

Рідкою основою гарячого шоколаду можуть служити вершки, молоко чи вода. В останньому випадку смак буде більш прісним, тому напій слід добре приправляти. Можна використати суміш молока та води: шоколад краще розчиняється, напій не буде занадто калорійним і вийде легким, смачним та делікатним.

До гарячого шоколаду можна додавати яєчний жовток, сметану, крохмаль, спеції, алкоголь, фрукти/сухофрукти, морозиво тощо. Це лише питання особистого смаку. Спосіб приготування – вельми простий. Слід обережно розплавити шоколад або заварити какао-порошок, не доводячи до кипіння та постійно помішуючи. Потім додати інші інгредієнти. Усі деталі можна знайти у рецептах: їх безліч, і всі вони доступні в Інтернеті. У зимову холоднечу насичений та ароматний гарячий шоколад приємно зігріє і наповнить серце радістю.

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK