8 продуктів, які наситять організм вологою

Про те, що треба пити багато води, ми чуємо звідусіль. І не важливо, який сезон за вікном, задовольняти свій організм у волозі слід своєчасно і обов'язково.

За добу рекомендується випивати 2-3 літри води в залежності від навантаження. Наприклад, при заняттях спортом, спекотній погоді чи при зимовому опаленні в будинку води слід пити більше.

І чим більше в вашому раціоні продуктів, які насичені вологою, тим менше води вам слід випивати. А ось продукти, які містять в своєму складі до 98% води - з'їсти їх все одно, що випити простої води. Плюс до всього, такі продукти містять клітковину, вітаміни і мікроелементи, що необхідні кожній людині.

Огірки

У складі огірків - 97%води, а також легкозасвоювана клітковина, яка сприяє своєчасній чистці організму від токсинів і шлаків. Огірки відмінно втамовують спрагу і допомагають наситити клітини організму вологою.

Помідори

Читай также: Як правильно пити воду, щоб не зашкодити здоров'ю

Навіть не віриться, що в м'ясистих помідорах міститься до 95% вологи. Це також відмінне джерело антиоксидантів і вітаміну С, які допоможуть захистити організм від шкідливої ​​дії вільних радикалів, томати сповільнять процеси старіння і зроблять шкіру більш пружною.

Салат Айсберг

Це трав'яниста рослина також містить багато води, плюс до цього його вживання сприяє нормалізації водно-електролітного балансу в організмі. Салат містить клітковину, вітамін К, покращує кишкову перистальтику, нормалізує роботу нервової системи.

Селера 

Селера також містить 96-97% води, а також вітаміни А, С і К, фолієву кислоту. Ця рослина поліпшує апетит і травлення, відновлює кровообіг, приводить в норму артеріальний тиск і знімає набряки

Редис

Читай также: Употребление этих 7-ми напитков тормозит похудение

Води в редисці близько 95%, до того ж цей овоч є антиоксидантом. Редис сприяє оздоровленню жовчного міхура, покращує колір обличчя, бадьорить, зміцнює серце і стінки судин. Високий вміст клітковини знижує рівень холестерину в крові і виводить з організму токсини.

Кавун

Кавун - відоме джерело вологи і спосіб позбутися набряків. Не забувайте, що кавун дає велике навантаження на сечостатеву систему, нирки, і вживати його слід помірно. Кавун - добре джерело антиоксидантів. Також ця ягода містить багато цукру, що дуже важливо враховувати, якщо ви на дієті.

Чорниця

Чорниця стане відмінним засобом від зневоднення, плюс до цього її вживають для профілактики циститу та інших захворювань сечо-статевої системи, для зниження рівня холестерину, для поліпшення зору і пам'яті.

Капустяні овочі

Читай также: ТОП-5 продуктов для сохранения женской красоты

Брокколі, цвітна капуста, білокачанна на 90% складаються з води, і салати на їх основі допоможуть попередити зневоднення. Здається, що всі види капусти не надто соковиті, але насправді в них досить багато води. Вживати їх краще в сирому вигляді.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK