Як швидко схуднути на смачній абрикосовій дієті

Фото: www.istockphoto.com 

"Ситніше фруктів їжі немає" - вважає японський доктор Кацудзо Ніші. Він пояснює це тим, що у фруктах ідеально збалансовані кислоти та луги. Така їжа не викликає зайвої спраги, але «миє» клітини організму зсередини, очищуючи їх.

В сезон абрикос ми вирішили звернути увагу на цей фрукт і дізналися, що за допомогою абрикоса можна легко схуднути. А головне, якщо обрати абрикосову монодієту (тобто харчуватися виключно абрикосами), то ви позбудетесь від 4-5 кіло за тиждень! 

Читай также: Что непременно стоит знать об абрикосах каждому

Чим корисна абрикосова дієта

  1. Великий вміст вітаміну С і ретинолу сприяють не тільки процесу схуднення, але і зміцненню імунної системи, підвищуючи при цьому якість зору і міцність кісток.
  2. Абрикос допомагає знизити ризик захворювання онкологією завдяки чималій кількості бета-каротину в його складі.
  3. Бета-каротин також є відмінною профілактикою атеросклерозу, паралічу і серцевих хвороб.
  4. Регулярне вживання абрикосів дозволяє очистити організм від шлаків, нормалізувати роботу всього шлунково-кишкового тракту і нирок.

Фото: www.istockphoto.com 

Абрикосова дієта: правила

1. Це монодієта. Харчуємось тільки абрикосами. Слід вживати в їжу 800 г стиглих абрикос, розділивши цю кількість на 3-4 рівні порції.

2. Але їмо іх, як хочемо. Їсти абрикоси можна як цілими плодами, так і у вигляді солодкого фруктового салату або абрикосового пюре. При цьому до абрикосів можна додати невелику кількість м'якоті солодких яблук.

3. Абрикоси: не тільки їсти, а ще й пити. Також рекомендується зварити сік або компот і абрикосів, а на обід вживати суп-пюре з абрикосів з курагою в співвідношенні 500 г свіжих фруктів і 300 г кураги. Перед приготуванням, можна подрібнити курагу в блендері.

Абрикосовий сік готується для дієти наступним чином: Стиглі абрикоси ретельно промиваються, обсушують паперовою серветкою. Їх потрібно розрізати на дві половинки і вийняти кісточку. М'якоть абрикосів «проганяється» через соковижималку. Сік можна пити відразу без відстоювання.

4. Вживайте "дружні" абрикосовій дієті напої. Під час дієти можна пити без обмежень зелений чай і мінеральну воду без газів.

5. Раз на місяць. Рівно стільки можно сідати на абрикосову дієту. Абрикосова дієта корисна не тільки людям, що страждають зайвою вагою, але і для загального зміцнення організму. Якщо раз на місяць посадити свій організм на абрикосовий дієту можна не тільки поліпшити свій зовнішній вигляд, але і підвищити самопочуття.

Читай также: Сезон абрикосів: 4 десерта з цього корисного плоду

Також під час дієти слід бути готовим до можливих розладів кишечника через великої кількості незвичної їжі. Але боятися цього не варто.

6. Можливі послаблення. Можна додавати дієтичні продукти, такі як: овочеві супи капуста брокколі нежирна яловичина кабачки але тільки в зовсім невеликих кількостях.

7. Абрикоси - тільки добре вимиті. Абрикоси перед вживанням слід добре промити, відкинути на друшляк і дати стекти з них воді.

Фото: www.istockphoto.com 

Кому абрикосова дієта заборонена

Читай также: Як долучитися до допомоги київському закладу “Млинці за донат”, де безкоштовно годують нужденних

Абрикосова дієта протипоказана людям з цукровим діабетом, непрохідністю кишечника, гастритом. Якщо сумніваєтеся, практикувати абрикосову дієту чи ні, проконсультуйтеся з лікарем.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK