Як потрібно правильно заварювати імбир

Імбир - гостра пряність, яку використовують не тільки для приготування страв, а й для лікування і профілактики різних вірусних і бактеріальних захворювань. Цей корінь цінується особливо східними народами і використовується в їжу протягом багатьох століть.

Імбирний корінь сушать, подрібнюють і додають у всілякі страви в якості пікантної прянощі, заварюють на його основі чай, щоб підвищити захисні сили організму і допомогти одужати.

Лікарі Стародавнього Сходу приписували імбирному чаю здатність розігрівати кров, а значить покращувати потенцію, стимулювати травлення, загострювати розум і уважність. Імбир використовували для лікування чуми, морської хвороби, зайвої ваги. І на сьогоднішній день всі лікувальні властивості імбиру пояснюються з наукової точки зорі і підтверджуються вченими.

Користь і шкода імбиру обумовлені не тільки наявністю в ньому вітамінів і мінералів. Велика концентрація ефірних масел робить його ефективним засобом, який може також завдати шкоди.

Користь імбиру:

  • полегшення нудоти - при морськії хвороби, токсикозі вагітних або кишкових вірусах. При цьому вагітним слід бути вкрай обережними з прийомом кореня імбиру, так як він може спровокувати сильний тонус матки;
  • звільнення від таких симптомів, як метеоризм, слабке травлення, поганий апетит, токсикація і зашлакованость організму;
  • очищення крові і поліпшення кровообігу, що вирішує проблеми з кисневим голодуванням всіх органів і тканин в організмі;
  • стимуляція мозкової діяльності, полегшення головного болю;
  • знищення мікробів при будь-яких респіраторних захворюваннях, прискорення одужання;
  • поліпшення стану шкіри і коріння волосся.

Читай также: Суп с имбирем, иммунитет укрепляющий: ТОП-5 рецептов

Не можна вживати імбир при гіпертонії, каменях у нирках, жовчному міхурі та протоках, підвищеній температурі, кровотечах, виразках на слизових стінках шлунка і кишечника, запаленнях на шкірі. Через сильний тонізуючого ефекту імбирний чай також не слід пити в другій половині дня.

Як правильно заварювати корінь імбиру?

Присоединяйтесь к нам в соцсетях:

Фейсбук
Pinterest
Вконтакте

Єдиного способу заварити корінь імбиру не існує. Залежно від способу, імбир буде діяти так чи інакше, температура води і час заварювання по-різному впливає на кількість корисних речовин в ньому.

Для заварювання імбирного чаю можна використовувати не тільки цілі коріння імбиру, але і імбирний порошок. Свіже коріння можна кидати як цілком, так і подрібнювати його в кашу.

1 спосіб - 4-5 сантиметрів кореня імбиру слід очистити від шкірки і подрібнити. Закип'ятіть літр води і всипте туди імбир і трішки чорного перцю. Потім суміш слід кип'ятити протягом 10 хвилин, процідити розчин і дати йому охолонути. Потім додати лимон і цукор за смаком.

2 спосіб - заваріть шматочки імбиру (5-50 грам) в термосі у воді температури не вище 60 градусів. Так в имбирі збережеться максимум користі, особливо кальцій, який швидко руйнується при високих температурах.

3 спосіб - залити нарізаний імбир за смаком окропом і дати настоятися півгодини. Потім заправити медом і пити.

4 спосіб - столову ложку подрібненого імбиру змішайте з 2 ложками соку цитрусових, чайною ложкою меду і стаканом гарячої води. Після 5 хвилин очікування напій можна вживати.

5 спосіб - 3-4 см подрібненого кореня імбиру змішайте з 2 стручками кардамону, дрібкою кориці і чайною ложкою будь-якого зеленого чаю. Залийте отриману суміш 500 мл окропу і добре перемішайте. Потім поставте на вогонь і варіть на малому вогні протягом 20-25 хвилин. Потім додайте мед або лимон за смаком і дайте настоятися ще 15 хвилин.

У будь-який чай з імбиру можна додавати ягоди, шипшину, сухофрукти, трави або спеції.

Смачного!

Читай также: Что приготовить с имбирем: ТОП-5 рецептов

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що корисного приготувати з імбиру, а також ділилися порадами, як правильно вибирати та зберігати імбир

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK