"Борщ довгожителя" від дієтолога Оксани Скиталінської та Олександра Положинського

Оксана Скиталінська - популярний дієтолог та щира українка, яку якось обурили нападки на национальну страву - борщ. І вона вирішила довести, що борщ це корисна страва з точки зору правильного харчування. 

"Правильно приготовлений борщ — це суміш розчинної та нерозчинної клітковини, вітамінів, фітонутрієнтів! - написала вона в своєму Фейсбуйці. І додала, що борщ живить і омолоджує мікробіом кишечника, зменшує ризик запалень, «прояснює» мозок за рахунок зменшення інтоксикації (токсини з повітря, аутотоксини і тд), зменшує навантаження і сприяє кращій роботі печінки; сприяє нормалізації маси тіла (за рахунок невисокої калорійності); дає тривале відчуття насичення (клітковина), сприяє нормалізації обміну речовин.

Щоб показати, як приготувати корисний борщ, Оксана запросила до кухні популярного музиканта Олександра Положинскього. Разом вони приготували смачну страву, яку щиро рекомендують всім!

Основні моменти при приготуванні:

  • Не смажимо, лише ледь тушкуємо.
  • Картоплю, моркву лише добре миємо щіткою, чистити не обов‘язково.
  • Беремо свіжу і квашену капусту (якщо зимовий варіант).
  • Варимо овочі до стану al dente.
  • Побільше зелені в кінці приготування, окрім традиційних петрушки і кропу, може бути рукола (трошаи) для підсилення детокс-ефекту (завдяки сульфорафану).
  • Сметану беремо нормальної жирності, не знежирену

Смачного!

Читай также: Стало відомо, що іноземці думають про український борщ

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як в суді розглядалася справа українськього борщу та цікавилися, як виглядає борщ різних знаків Зодіаку

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK