Кулінарні фейки: Анжеліка Рудницька різко висловилася щодо модних варіацій паски

Співачка, телеведуча, художник, науковець, волонтер, президент МА "Територія А" Анжеліка Рудницька в своєму Фейсбуці однозначно висловила свою позіцію щодо пасхальних кулінарних тенденцій останніх років. 

Ось що вона написала: 

"Крафіни і кулічі проти ПАСКИ

«Відкриття» передвеликоднє.

Цьогоріч у ФБ стало менше «кулічів», але тепер з‘явилися краффіни, які радісні господині виставляють на сторінках і весело вихваляють, як «нові» паски.

Нам не треба ворогів. Ми самі руйнуємо свою ідентичність із впертістю віслюка і завзятістю Проні Прокопівни.

Паска - це сакральний великодній хліб, а не просто здоба, якою ви доповнюєте свій стіл.

Паска - це кулінарний гімн життю.

Паска - це символ, у якого є свій рецепт, своя форма, свій сенс.

Паска - це традиція, яка демонструє тяглість поколінь, що робить нас не перекотиполем, а народом з глибоким корінням і унікальною культурою.

Паски - це смачна «нитка» пам‘яті, яка поєднує вас з вашими мамою, бабусею, прабабусею, прапрабабусею і т.д.

Якщо ми не підтримуємо цю традицію - вона вмирає, розривається родинна нитка пам‘яті; руйнується народний звичай; стирається символ нашої ідентичності; гімн перетворюється у одноденну попсу; втрачається таїнство.

Ми можемо пекти, ставити на стіл і їсти усе, що завгодно. Це наш смак і наше право.

Але, будь ласка, не називайте це пасками. Не створюйте кулінарні фейки. Не підміняйте понять.

Розповідайте дітям про НАШІ традиції. Не вбивайте Україну кулічами, мафінами, крафінами, керамічними кроликами і курочками і т.д. на ваших столах і ваших головах.

Мудрості нам усім і любові.

Буду вдячна, якщо наші берегині висловляться на захист великодніх символів."

Читай также: 5 советов, что можно делать с остатками пасок

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які існують види пасхальних яєць та взагалі розширювали знання читачів про пасхальні традиції різних країн світу

 

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK