Чим так корисна шовковиця

Фото: www.istockphoto.com  

Ох і кумедна ягода шовковиця. Згадайте сині пальці, губи і мови після того, як вдосталь наїсися цими соковитими і дуже солодкими ягодами. Але, не зважаючи на це, ця ягідка гідна нашої уваги і необхідна в раціоні, а чому, ми зараз розповімо.

Сезон

Сезон шовковиці короткий, з середини червня і всього-лише кілька тижнів, вам вдасться насолодитися нею. Тому не пропустіть її, встигніть порадувати себе смачними ягодами.

Як вибрати 

Читай также: Як долучитися до допомоги київському закладу “Млинці за донат”, де безкоштовно годують нужденних

При покупці шовковиці зверніть увагу на те, щоб ягоди були сухими, без соку і запаху бродіння. Зберігайте ягоди в холодильнику і мийте тільки перед вживанням, інакше ви пошкодите тонку шкірку і ягода пустить сік, що скоротить її термін зберігання.

Корисні властивості

Вітамінно-мінеральний склад шовковиці просто вражає: фруктоза, глюкоза, ефірні масла, органічні кислоти, фосфор, кальцій і магній, натрій і марганець, мідь і цинк, селен і кальцій, залізо. Для чого ж це все корисно?

Ці ягоди обов'язково потрібно включати в раціон при недокрів'ї, при анемії, для поліпшення обміну речовин, при хворобах шлунково-кишкового тракту.

А ось калій просто необхідний для людей з проблемами пов'язаних з серцевою недугою, таких як: дистрофічні процеси серцевого м'яза, гіпертонія, ішемія, тахікардія, атеросклероз.

Наявність антиоксидантів дуже до речі для таких проблем як: погіршення зору, ослаблений імунітет, стреси і раннє старіння.

Фото: www.istockphoto.com  

Як вживати

Звичайно, як і всі ягоди, шовковиця - відмінний інгредієнт для приготування варення і джемів. Вона чудова начинка для вареників і пирогів. З неї роблять цукати, сушать, в'ялять. А ще її використовують для приготування настоянок і лікерів. Ну, і компоти з шовковиці - просто чудові!

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK